300 koyun kimlere verilecek? Cumhurbaşkanı açıkladı...

Tarım Bakanlığı'ndan büyük müjde! Tarım Bakanlığı 300 damızlık koyun verecek. Vatandaşlarımız ise şartları merakla araştırmaya devam ediyor. 300 koyun için Tarım Bakanlığı'na ödeme yapılmayacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütün çiftçilerine döndürecek bir açıklama yaptı. İnternet üzerinden araştırma yapanların merakları artıyor. Yürürlüğe konulan teşviklere bir yenisi eklendi. Yenişafak'ta yer alan habere göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, 'Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol' projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım Bakanlığı 300 koyun almanın şartı neler? Damızlık hibe koyun için belgeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

Vatandaşlarımız 300 koyun ile ilgili detayları merakla araştırıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak" dedi. İnternet üzerinden yapılan araştırmalarda detayları arayan okuyucularımız için haberimizi derledik. Tarım Bakanlığı 300 koyun almanın şartı neler? Damızlık hibe koyun için belgeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

300 DAMIZLIK KOYUN İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından daha öncede yapılan açıklamada ailelere hayvancılık konusunda destek olunacağı açıklanmıştı. Köyden kente göçü önlemek adına hayvancılık için verilecek desteğin de detayları ortaya çıkıyor.

Tarım Bakanı Fakıbaba, her aileye verilecek küçükbaş hayvan sayısına dair detayları açıkladı.

Çiftçi ailelere 300'er adet damızlık koyun verileceği belirtildi. Damızlık koyun alan aileler için ayrıca asgari ücret ödemesi de yapılacak. Sigortası da yapılacak olan çalışma ile ilgili olarak başvurular Tarım Bakanlığı tarafından başlayınca sizleri ayrıca bilgilendireceğiz.300 damızlık koyun alma şartları nelerdir? Her aileye verilecek damızlık koyun ile ilgili olarak çiftçilerden sadece arazinin tapusu ipotek altına alınacak. Başvuru şartları ile ilgili olarak çok zorlayıcı veya farklı hüküm olmayacak. Ailenin köyde çiftçi olması yeterli.300 damızlık koyun haricinde ne destek verilecek? Çiftçi ailelere 300’er damızlık koyunun yanı sıra sigorta ve maaş desteği de verilecek. Ayrıca veterinerlik hizmetleri de sağlanacak. Yem ve ilaç desteği de sağlanacak

BÜYÜYEN YAVRULAR NE OLACAK?

Doğacak yavrular da çiftçinin olacak. Geri ödemeler ise 300 tane yavrunun doğması ile başlayacak. Doğan yavrular erişkin olup satışı yapılınca ister ödeme yapıp borcundan düşülecek isterse erkekler kesime gönderilecek. Fiyat garantisi de olacağından çiftçi zarar etmeyecek.Şehirde asgari ücretle zor şartlarda çalışacağına köyünde çiftçilik yaparak hem maaşını alacak hem de işinin patronu olacak diyen Fakıbaba köyden kente göçün engelleneceğini hedefledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALAR

Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Tarım politikalarımızı günübirlik veya popülist yaklaşımlarla değil planlı kapsamlı projelerle belirledik. Çiftçilere hak ettikleri değeri verdik. Son 15 yılda 103 milyar lira nakit hibe desteği verdik. Yıllık tarımsal destek rakamını 13 milyar liraya çıkardık. Üretim maliyetini azaltmak için 2003'te mazot desteğini ilk biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018'den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız.

Türikye tarımda net ihracatçı bir ülke konumuna geldi. Ama bunu anamuhalefetin başı bilmiyor. Ülkemizin ve çiftçilerin başarı çıtasını sürekli yukarı taşıması gerekiyor. Bizler sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Kırmızı et ihtiyacının karşılanması için önemli adım atıyoruz. Ziraat Bankası'ndan kredi kullandırılarak 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin ediyoruz. Üreticinin bakım, hizmet bedeli ve sigortasını avans olarak ödüyor doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz. Yetiştiriciye verilen avansları da kuzuların bedellerinden mahsup edeceğiz.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI'NA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 Aralık 1951 tarihinde Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu. Birecik Lisesi'ni başarıyla tamamlayıp, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Buradan 1975 yılında mezun oldu. 1982'de İstanbul Taksim ilkyardım hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. 2 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yaptı. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu. 1994-2004 yılları arasında 11 yıllık başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti’den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. 2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerde 77.997 oy alarak (yüzde 44) Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Daha sonra Saadet Partisi’ne katıldı ancak Numan Kurtulmuş’un ayrılışını gerekçe göstererek partiden istifa etti. 22 Ocak 2013'de AK Parti Grup Toplantısı'nda Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti rozetini kendisine takmasıyla yeniden partiye katıldı.

2015 milletvekili genel seçimlerinde de Şanlıurfa milletvekili seçildi. Ahmet Eşref Fakıbaba evli ve 3 çocuk babasıdır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye hükûmetine bağlı olarak çalışan, gıda tarım ve hayvancılıktan sorumlu olan bakanlıktır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın adı 3 Haziran 2011 tarihinde yayımlanan 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ismi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak değiştirildi. Şu anki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dır.

BAĞLI BİRİMLER

Merkez Teşkilatı

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü
Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü
Bakan Yardımcılığı
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Hayvancılık Genel Müdürlüğü
Hukuk Müşavirliği
İç Denetim Birimi Başkanlığı
Müsteşarlık
Özel Kalem Müdürlüğü
Personel Genel Müdürlüğü
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü

YURTDIŞI TEŞKİLATI

Yurtdışı Temsilcilikleri

TAŞRA BİRİMLERİ

İl Müdürlükleri
İlçe Müdürlükleri
Araştırma Enstitüleri
Araştırma İstasyonları
Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri
Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlükleri
Tohum Sertifikasyon Test Müdürlükleri
Eğitim Merkezi Müdürlükleri
Zirai Karantina Müdürlükleri
Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlükleri
Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü

SÜREKLİ KURULLAR / BAĞLI KURULUŞLAR

Yüksek Komiserler Kurulu - Sürekli Kurul
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü - Bağlı Kuruluş

İLGİLİ KURULUŞLAR

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanlığı
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu

DÜZENLEYİCİ VE DENETLEYİCİ KURULUŞLAR

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu

KOYUN

Tarım Bakanlığı 300 koyun almanın şartı neler? İşte koyun hakkında detaylı bilgiler...

Koyun (Ovis), Caprinae alt familyası içinde bir grup oluştururlar ve keçilerle yakınlıklarından dolayı bazı sınıflandırmalarda hatta aynı familyada olarak tarif edilirler.Fakat en çok yapılan yanlış anlaşılmalardan biri koç ve erkek koyunun karıştırılmasıdır. Sanıldığının aksine koç erkek koyun değildir.Ev hayvanı olarak tanıdığımız koyunun yanında birçok yabani türleri vardır.

Evcil koyun, tahminen 6000 ila 8000 yıl önce evcilleştirilmiş olup, köpeğin yanında en eski ev hayvanlarındandır. Gevişgetirenler ailesinin tür olarak en zengin familyasıdır. Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve özellikle Afrika'da yayılmışlardır. Güney Amerika'ya ve Avustralya'ya insan eliyle ulaşmışlardır. Farklı biyotoplarda, özellikle steplerde, dağlık kesimlerde, az da olsa ormanlarda bulunurlar. Bitkisel besinlerle beslenirler, sürü oluşturma eğilimleri çok yüksektir.

Sütünden, yününden ve etinden yararlanılan uysal hayvanlardır. Burun kısımları çıplak ve nemli, vücutları kalın tüylerle kaplıdır. Erkeklerde her zaman bir çift boynuz bulunurken, dişilerde bazen bulunur. Boynuzlar üzerindeki boğumlar yaş hesaplamasında kullanılır. Vücutlarında ekstra kıl oluşumları (sakal, yele) bulunur. Yılda 2 kez ve her defasında 1-3 yavru doğururlar. Gebelik süreleri 5-11 aydır. Koyunların ömürleri 10 ila 12 yıl arasıdır. Koyundan elde edilen kürke post adı verilir.

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: Katılıklar azalıyor CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşuyor Bahçeli’den Halk TV’ye sert uyarı
Sonraki Haber