31 Mayıs bugün ne pişirsem? Akşama ne pişirsem? Günün menüsü!

31 Mayıs bugün ne pişirsem? Bugün ne pişireceğine karar veremeyen birçok kişi en güzel ve en kolay yemek tariflerini araştırmaya devam ediyor. Bugün pişirilebilecek en güzel yemek tariflerini sizler için araştırdık. Akşama hazırlanacak en kolay tarifler araştırılmaya devam ediliyor. Peki, 31 Mayıs bugün ne pişirsem? Akşama ne pişirsem? Günün menüsü! Detaylar haberimizde...

31 Mayıs bugün ne pişirsem? Her gün farklı yemek tarifleri arama motorlarından araştırılmaya devam ediliyor. Akşam yemeğine ne hazırlayacağına ve hangi yemeği yapacağına karar veremeyen birçok kişi bugün ne pişirsem? sorusunun cevaplarını araştırmaya devam ediyor. Akşam yemeğine hazırlanabilecek en kolay ve en güzel yemek tariflerini sizin için araştırdık. Peki, 31 Mayıs bugün ne pişirsem? Akşama ne pişirsem? Günün menüsü! Detaylar haberimizde...

31 MAYIS BUGÜN NE PİŞİRSEM?

KARNIYARIK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

• 6 adet kemer patlıcan
• 250 gr az yağlı dana kıyma
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 2 adet yeşil sivri biber
• 2 adet orta boy domates
• ½ demet maydanoz
• 4 çay kaşığı domates salçası
• 2 su bardağı sıcak su
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber

• Kızartma için;• ½ su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

• Sapını kestiğiniz patlıcanları alacalı yani çizgili formda soyup acısını almak için bol tuzlu suda 20-30 dakika bekletin. Soğanları yemeklik çok ince doğrayın. Maydanozları incecik kıyın. Biberleri temizleyip çok ince halkalar halinde doğrayın.

• Domatesleri soyup tavla zarı formunda doğrayın. Kıymayı orta boy bir tencereye alıp kısık ateşte , suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, karıştırarak  2-3 dakika kavurun. Sıvıyağ, tuz, karabiber ve soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Doğranmış sivribiber, doğranmış domates ve domates salçasını ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kızartma için; sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Üzerlerini çatalın ucu ile yer yer delip yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

• Kızaran patlıcanları yuvarlak bir fırın tepsisine yan yana dizin. Orta kısımlarını bıçakla uzunlamasına hafifçe yarın ve ikiye ayırıp kıyma harcını kaşıkla patlıcanlara doldurun. Her patlıcanın üzerini yarım biber ve bir domates dilimi ile süsleyin.

• Tepsinin kenarından 2 su bardağı sıcak suyu dökün. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak sıcak servise sunun. 

MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Yapımı için malzemeler
Çorba için:

1 su bardağı sarı mercimek
1,5 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Mercimekleri güzelce yıkayın.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Sarımsakları ezin.

Tereyağını eritip soğan ve sarımsakları yağda kavurun.

Soğanlar pembeleşince unu da ilave edin ve kavurmayı sürdürün.

Bir yandan çırpma teliyle karıştırarak tavuk suyunu ekleyin.

Mercimekleri de ilave edin.

Son olarak suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.

Su kaynayınca tuzu da ekleyin ve mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Mercimekler pişince çorbanızı blender’dan geçirin.

İnce delikli bir süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı yeniden bir taşım kaynatın.

Bu esnada tereyağını eritip pul biberi yağda yakın.

Biberli yağı çorbanın üzerine döküp yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun…

KAZANDİBİ NASIL YAPILIR?

Muhallebi için;

1-6 su bardağı süt

2-3 yemek kaşığı mısır nişastası

3-3 yemek kaşığı un

4-1 su bardağı toz şeker

5-1 yemek kaşığı tereyağı

Yakma işlemi için;

1-4 yemek kaşığı pudra şekeri

2-1 tatlı kaşığı tarçın

3-1 yemek kaşığı margarin

KAZANDİBİ TATLISININ YAPILIŞI

1-Kazandibi için, öncelikle muhallebiyi pişireceğimiz tencere ocağa alınır. İçerisine ölçüleri verilen miktarda süt, şeker, nişasta, un koyulur. Bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır, topaklanma olmamasına dikkat edilir ve ocağın altı orta ateşte açılır.

2-Tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene, göz göz kabarana kadar pişirilir. Koyulaşınca ocak kapatılır. Tencerenin içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyularak muhallebinin sıcağında karıştırılarak eritilir.

3-Yakma işlemi için; fırın tepsisi 1 kaşık margarin ile yağlanır. Üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımı serpiştirilir.2 kepçe kadar muhallebi fırın tepsisine dökülür ve eşit şekilde yayılması sağlanır.

4-Tepsi ocak üzerine alınır ve orta ateşte çevire çevire yakılır. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebi de tepsinin üzerine dökülür ve bir spatula yardımıyla tepsiye yayılır, üzeri düzeltilir. Tatlı soğumaya bırakılır daha sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.

5-Buzdolabından alınan muhallebi, tepside ince uzun şeritler halinde kesilir. Yine spatula yardımıyla şeritler kıvrılarak rulo şeklinde sarılır. Servis tabağına alınır.

Kazandibi tatlısının püf noktalarından birisi tepsideki muhallebiyi ocakta yakma işleminde, çok fazla yakmamaya özen göstermektir. Aşırı derecede yakarsak, tatlının tepsiden ayrılması oldukça zor olacak ve lezzeti de farklı olacaktır.

Bir diğer önemli nokta da malzeme listesindeki ölçüleri aynı oranda kullanmaktır. Çünkü muhallebi ile yapılan bu tatlıda muhallebi kıvamı da çok önemlidir. Malzemeler eksik olduğunda çok akışkan bir muhallebi olacağından sarılması oldukça zor olacaktır. Ya da malzemeler fazla olduğunda bu sefer de çok katı bir muhallebi elde ettiğimiz için tepsiye yaymamız zor olacaktır. Bu püf noktalara da dikkat ettikten sonra tatlımızın enfes tadıyla buluşabiliriz.

Edin Visca için Fenerbahçe telafi maçı olacak Tavuk ölümlerinin sebebi kuş gribi çıktı 2025 emekli maaşında sıfır zam riski
Sonraki Haber