31 Ocak Cuma namazı saat kaçta? İllere göre ezan vakitleri!

Cuma gününün önemi tüm müslümanlar tarafında bilinir ve haftanın en güzel günü olarak kabul edilir. Duaların edildiği, cuma namazının kılındığı, Kura'n-ı Kerim'in okunduğu bu mübarek günde ibadet etmek büyük sevaptır. Her hafta olduğu gibi bu hafta da camilere giderek cemaatle birlikte namazını kılacak. Peki, 31 Ocak Cuma namazı saat kaçta? İllere göre ezan vakitleri! Detaylar haberimizde...

Haftanın en faziletli günü olan cuma gününün gelmesi ile vatandaşlar cuma vaktinin ne zaman olduğunu araştırıyor. Cuma namazının önemi tüm müslümanlar tarafından bilinip haftanın en hayırlı olan cuma günüde mübarek gün kabul ediliyor. Peki, 31 Ocak Cuma namazı saat kaçta? İllere göre ezan vakitleri! Detaylar haberimizde...

31 OCAK CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul cuma namazı saati 13:22

Ankara cuma namazı saati 13:07

İzmir cuma namazı saati 13:30

Konya cuma namazı saati 13:08

Kayseri cuma namazı saati 12:56

Elazığ cuma namazı saati 12:41

Adana cuma namazı saati 12:57

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî’, I, 269). İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285)

 

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

Mauro Icardi'den Wanda Nara'nın sevgilisi L-Gante'ye tepki Reytingler artmazsa dizi ekranlara veda edecek Talisca Fenerbahçe'ye mi gidiyor?
Sonraki Haber