5 yılda yüzde 80 değer kaybeden Süper Lig'in yeni sezon primleri belli oldu! Şampiyon ne kadar ödül alacak? Galibiyet başına ne kadar para verilecek?

Kulüpler bu duruma zaman zaman sert tepki gösterse de TFF’nin araya girmesiyle orta yol bulundu ve sözleşme bitiş zamanı beklendi.

2021-22 sezonu itibarıyla beIN Sports ile olan yayın sözleşmesi sona erdi.

Yapılacak yeni ihalede gerek TFF gerekse kulüpler yüksek meblağlı teklifler bekliyor ve 3,5 ila 4 milyar lira telaffuz ediliyordu.

İhale zamanı geldiğinde ise en yüksek teklifi, 2 milyar 50 milyon lirayla beIN Sports verdi.

Bu teklif TFF ve kulüplerin beklentilerini karşılamadı. TFF, yeni teklifler almak ve alternatif çözümler için ihaleyi iptal etti.

Daha yüksek ücretle yayıncı kuruluş aransa da beIN Sport’tan daha iyi teklif sunan kimse çıkmadı ve TFF, 2022-23 sezonu itibarıyla beIN Sports ile yıllık 2,2 milyar karşılığında 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yayıncı kuruluş, sözleşmeye binaen bu sezon 2,63 milyar lira ödeme gerçekleştirecek.

Bu meblağ, bugünün döviz kuruyla 97,5 milyon dolara tekabül ediyor.

Böylece, 6 sezon önce 500 milyon dolara ihale edilen Süper Lig maçlarının yayını, bu sezon itibarıyla yüzde 80 oranında değer kaybetmiş oldu.

Narin cinayetinde doğum kontrol hapı detayı Gençlerin en sevdiği siyasetçi kim? Akaryakıta zam geliyor, tabelalar değişiyor! İşte güncel fiyatlar Altın kendi rekorunu tazeledi! TV reyting sonuçları: 22 Eylül Pazar! Beşiktaş pes etmedi, Immobile uzatmalarda 3 puanı getirdi!