6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali sinemaseverlerle buluşacak! 13 Filistinli yönetmen İstanbul'a geliyor

Filistinli şair Mahmud Derviş anısına düzenlenen "6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali" 3-6 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak. Filistin halkının acılarını beyaz perdeye aktaran 13 yönetmen festival haftası boyunca İstanbul’da bir araya gelecek. Festivalin açılış etkinliği Filistin sinemasının kurucusu olarak kabul edilen Cannes ödüllü ilk yönetmen ve festivalin aynı zamanda bu yılki Master Class konuğu Michel Khleifi’nin ‘Üç Mücevherin Hikayesi’ filmi olacak.

İstanbul Sanat Paylaşım Derneği ve Balkon Sanat’ın organizasyonuna imza attığı 6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nin 6’ncısı Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün önemli destekleri, TİKA, YTB, Zeytinburnu Belediyesi, Fono Film gibi kuruluşların ciddi katkıları ve Kitapyurdu, Medipol Üniversitesi, İnterpress, Haberler.com, Sondakika.com, Cinemascot gibi kurumların basın destekleri ile gerçekleşiyor.

Bu sene Filistinli şair Mahmud Derviş anısına düzenlenen festival Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atacak, Filistin halkının acılarını perdeye aktaran 13 yönetmen festival haftası boyunca İstanbul’da bir araya gelecek.  Michel Khleifi, Darin J.H Salam, Ameen Nayfeh, Mohammed Almughanni, Ahmad Saleh, Ala' Yousef Hasan, Hayat Labban, Ward Kayyal, Rami Abbas, Luay Awwad, Thekra Zohır Makalde, Saeed Moltaji ve Tariq Rimawi festivalde düzenlenen etkinliklerde Türk sinemacılar ve sinemaseverlerle buluşacak. 4 Ekim akşamı Grand Pera Emek Sahnesi’nde gerçekleşecek panelde usta Filistinli yönetmenler Filistin sinemasının dünü ve bugününün yanı sıra Gazze’de yaşananları aktaracak. 5 Ekim’de ise Cannes ödüllü ilk yönetmen Michel Khleifi aynı salonda Festival Başkanı Faysal Soysal’ın moderatörlüğünde saat 14.00’da Master Class verecek.  

Kadir Ezildi'nin tesettürlü nişanlısının türbansız hali yayınlandı! İran böyle saldırdı: Tüm dünya bu görüntülerle şoka girdi! "O vahşi yaptı, kendi ailemden şüphelenmiyorum" İsrail'in gözü döndü: Gece boyunca tüm Ortadoğu’ya saldıracağız! Altın fiyatları düşüşte! Meteoroloji'den 7 kent için gök gürültüsü, sağanak ve rüzgar uyarısı!