6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali sinemaseverlerle buluşacak! 13 Filistinli yönetmen İstanbul'a geliyor

Festivalde, aralarında son bir yılda çekilen Gazze ve Filistin temalı yapımların da yer aldığı toplam 56 film AKM Yeşilçam Sineması, Grand Pera Emek Sahnesi, Rami Kütüphanesi ve Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde izleyici ile buluşacak. Festivalin panel, master class etkinlikleri, özel film gösterimleri ve yarışma seçkisi gösterimleri Taksim bölgesinde gerçekleşecek. 

BİRÇOK YAPIMDAN TÜRKİYE PRÖMİYERİ

Festivalin özel gösterimlerinde Michel Khleifi, Farah Nabulsi, Darin J. Sallam, Nawras Abu Saleh, Annemarie Jacir, Mohammad Almoghanni, Ahmad Salah, Ameen Nayfeh gibi usta sinemacıların yapımları izleyici ile buluşacak. Rashid Masharawi’nin Cannes’da bu sene protesto olarak gösterdiği ve Gazze’de son bir yılda çekilen 22 kısa filmden oluşan ‘From Ground Zero’ projesi de Türkiye’de ilk kez Dostluk Film Festivali’nde izleyiciyle buluşacak. TRT World ekibinden Aslıhan Eker, Jose Carlos Sauers ve Tanju Şahin imzalı, Yahudi işgalcilerin son bir yılda Batı Şeria'da Filistinlilere karşı gerçekleştirdikleri vahşeti gizli çekimler üzerinden aktaran ‘Kutsal İşgal’ (Holy Redemption) belgeseli de Türkiye prömiyerini festivalde yapacak. Farah Nabulsi’nin ‘Gazze Kabusu’, ‘Hediye’ filmleri de Türkiye prömiyerini festivalde yapacak. Filistinli genç sinemacılar tarafından son bir yılda üretilmiş ve Gazze’de yaşananlara dikkat çeken 10’dan fazla kısa film de Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nde hem Türkiye prömiyerini yapacak hem yarışacak.

Festivalin gün gün programı ‘dostlukfilmfestivali.com’ internet adresiNden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

İran böyle saldırdı: Tüm dünya bu görüntülerle şoka girdi! İsrail'in gözü döndü: Gece boyunca tüm Ortadoğu’ya saldıracağız! Meteoroloji'den 7 kent için gök gürültüsü, sağanak ve rüzgar uyarısı! Galatasaray taraftarını kahreden Victor Osimhen haberi: Çıkış maddesi! MasterChef'te künefe heyecanı! Dokunulmazlığı kim kazandı? OKUL SERVİSİ 38 ÖĞRENCİ VARKEN YANDI; 16 ÇOCUK ÖLDÜ