6. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali sinemaseverlerle buluşacak! 13 Filistinli yönetmen İstanbul'a geliyor

TOPLAMDA 56 FİLM İSTANBULLULARLA BULUŞACAK

Festivale bu yıl 30 ülkeden 380 film başvurdu. Festivalin ‘Ana Yarışma’sında Festivalin ana yarışma bölümünde bu yıl Güney Kore'den İngiltere'ye, Afganistan'dan Amerika'ya, Fas'tan Rusya'ya, Irak'tan Türkiye'ye 12 ülkeden, 16 film yarışacak. Festivalin Gazze'de yaşanan drama ışık tutan filmlere çağrıda bulunduğu İnsani Bakış Filistin Yarışma Seçkisinde Tunus'tan İran'a, Mısır'dan Kanada'ya toplamda 7 ülkeden 12 film yarışacak. Yarışma dışı Kırk Yıllık Hatır Seçkisi’nde ise İran, Gürcistan, Kanada, Türkiye ve Filistin'den 13 film izlenecek. Özel gösterimlerde 15 yapımın yer aldığı festivalde bu sene toplamda 56 film İstanbullularla buluşacak.


YARIŞMA FİLMLERİNİ İKİ AYRI JÜRİ DEĞERLENDİRECEK

Festivalin dostluk temalı 'Ana Yarışma' ve bu yıl Gazze'de yaşanan drama dikkat çeken 'İnsani Bakış-Filistin' bölümlerinde yarışacak yapımlar sekiz kişilik jüri heyetinin karşısına çıkacak. Tarık Tufan'ın jüri başkanı olduğu festivalde yarışacak filmler Amin Nayfeh, Alma Terziç Saraçoğlu, Ali Aydın, Tuba Özden Deniz, Ahmad Saleh, Darin J. Sallam ve Emre Pekçakır tarafından değerlendirecek.

ÖDÜLLER GALA TÖRENİNDE AÇIKLANACAK

Festivalin dostluk temalı 'Ana Yarışma' bölümünde 'En İyi Film Ödülü'nü kazanan yapıma 40 bin, 'Jüri Özel Ödülü' kazanan yapıma 20 bin, bir yapıma da 10 bin liralık 'Mansiyon' ödülü verilecek. Bir yapım da 50 bin lira değerinde 'Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü' kazanacak. Gazze'de yaşanan drama ışık tutan filmlerin yarıştığı 'İnsani Bakış-Filistin' bölümünde bir yapıma da 30 bin lira değerinde 'Mahmud Derviş Dostluk Ödülü' takdim edilecek. Kazananlara ayrıca festivalin ödül heykeli de takdim edilecek. Kazananlar, 6 Ekim'de AKM Tiyatro Salonu'nda gerçekleşecek festival galasında açıklanacak.

İran böyle saldırdı: Tüm dünya bu görüntülerle şoka girdi! İsrail'in gözü döndü: Gece boyunca tüm Ortadoğu’ya saldıracağız! Terör sevici İBB çalışanı bakın hangi vekilin makam aracından çıktı! Meteoroloji'den 7 kent için gök gürültüsü, sağanak ve rüzgar uyarısı! "Füze düşen alanlardan görüntü yayınlamak vatana ihanet" Altın dün akşamki yükselişin ardından, tekrar düşüşe geçti