7 bin bekçi alımı için şartlar neler? Bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak?
Yeni yayınlanan KHK ile 7 bin bekçi alımı yapılacak. Birçok vatandaş için iş imkanı anlamına gelen bekçi alımıyla çarşı ve mahallelerin güvenliği sağlanacak. Şimdi herkes Bekçi alımı şartları neler? Bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? sorularını merak ediyor. Peki 7 bin bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Bekçi alımı şartları neler? Bekçi alımı hangi illerde yapılacak? İşte Bekçi alımı ile ilgili tüm detaylar...
7 bin bekçi alımı için somut adım atıldı ve yayınlanan KHK ile Bekçi alımı için start verildi. KHK'nın yayınlanmasıyla birlikte binlerce vatandaş Bekçi alımı başvurusu yapmaya hazırlanıyor. Peki Bekçi alımı şartları neler? Bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Bekçi alımı ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde...
7 bin bekçi alımı için geri sayım başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni KHK ile gerçekleştirilmesi planlanan 2017 bekçi alımı, çarşı ve mahallelerin güvenliğini sağlamak için gerçekleştirilecek. Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleştirilecek olan 7 bin bekçi alımı, valilikler aracılığıyla vatandaşlara bildirilecek.
690 sayılı KHK'da Emniyet için 7 bin bekçi kadrosu ihdası yapıldı. Yapılan açıklamaların ardından bekçi olmak için sıraya giren binlerce vatandaş, bekçi alımlarının hangi illerde yapılacağını merak etmeye başladılar. Peki, Bekçi alımı şartları neler? Bekçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Hangi illerde alımlar başlayacak?
7 bin yeni bekçi için kadro tahsisinin ardından valilikler vatandaşları internet siteleri üzerinden bilgilendirecek. Doğu Anadolu'daki illerin ardından ilk etapta Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için bekçi alımı yapılacak.
Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan 690 sayılı KHK’yla gerçekleştirilen yapısal düzenlemelere göre; göçmen kaçakçılığı suçların işlenmesinde kullanılan araçlara el konulması uygulaması yeniden düzenlenerek, toplam yolcu sayısının göçmen olması ve aynı suçun işlenmesinde kullanılması halinde araca al koymanın önü açıldı.
Köy ve mahalle muhtarlarının görevlerine dayalı sigortalıklarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin il özel idareleri veya valiliğe bağlı yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları tarafından doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmesi; sosyal güvenlik primlerinin karşılığının her yıl İçişleri Bakanlığı bütçesine konulması ve yılı içinde söz konusu bütçeden il özel idare ve yatırım izleme koordinasyon başkanlıkları bütçelerine aktarılması öngörüldü.
Güvenlik korucularının ilgili primlerinin sigortalı ve işveren hissesinin tamamının valiliklerce ödenmesi hüküm altına alındı. Bununla birlikte sigortalılarla güvenlik korucuları arasında eşitliğin sağlanması amaçlandı.
Çarşı ve mahalle bekçiliği için ilave 7 bin kadro ihdas edildi. Bütçe kanunları ve diğer kanunlarla Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) tanınan mali muafiyet hükümleri Jandarma Genel Komutanlığı için de geçerli olacak.
BEKÇİ ALIMI İÇİN ŞARTLAR NELER?
İlanın yayımlandığı ilde en az bir senedir ikamet ediyor olmak
Boy - kilo belirlenmiş oranlarda olmak
Sağlık sorunu olmamak
Fiziğinde kusur olmamak
Lise mezunu olmak
Yukarıda ki şartlar genel olarak bekçi alımlarında aranmakta olan şartlar arasında yer almaktadır. 7 bin kişilik alım ilanının yakın zamanda yayımlanması beklenmekte olup ilanın duyurulmasının ardından detaylı bilgileri haberimizden edinebilirsiniz.