7 Ekim ehliyet sınav sonuçları açıklanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 7 Ekim 2017 tarihinde yapılan ehliyet sınavının sonuçların açıklanacağı tarih vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Sürücü adayları tarafından merak edilen bu sorunun yanıtını ve detaylarını araştırıyor. 7 Ekim'de düzenlenen ehliyet sınavı sonuçları için deri sayım başladı. Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı MEB tarafından belirlendi. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl kontrol edilecek? Direksiyon sınavı ne zaman? Detayları sizler için derledik...

Milli Eğitim Bakanlığı 7 Ekim Cumartesi gününde yaptırdığı Ehliyet Sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Sınava girenler 50 soruya cevap verirken, konu dağılımı olarak 3 Trafik, 12 İlk Yardım, 9 Motor ve 6 Trafik Adabı. MEB’in yaptığı sınavların çoğunda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin sınav sistemi olan “4 yanlış 1 doğruyu götürme” yok. 7 Ekim'de düzenlenen ehliyet sınavı sonuçları için deri sayım başladı. Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı MEB tarafından belirlendi. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar açıklandı mı? Sonuçlar nasıl kontrol edilecek? Direksiyon sınavı ne zaman? Detayları sizler için derledik...

EHLİYET SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

MEB'in sınav takviminde yer alan bilgiye göre 7 Ekim Cumartesi günü yapılan Ehliyet Sınavının sonuçları 19 Ekim Perşembe günü açıklanacağı bulunuyor. Buna göre 7 Ekim 2017'de yapılan Ehliyet Sınav Sorularının sonuçları 19 Ekim 2017'de açıklanacak. Ehliyet Sınav Sonuçlarınızı meb.gov.tr adresi üzerinden tc kimlik no sorgulama ile yapabileceğiniz gibi E-Devlet şifreniz ile ehliyet sınavı sonuçları sorgulamada yapabileceksiniz.

Aşağıdaki tabloda Ehliyet sınav sonuçları 2017 ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını MEB'in yayınladığı takviminde görebileceksiniz...

DİREKSİYON SINAVI

Direksiyon sınavları ne zaman sorusunun cevabı ise ehliyet sınav sonuçları 2017 açıklandıktan 16 gün sonra olduğu açıklandı. Yani direksiyon sınavları sonuçlarından 16 gün sonra 4 Kasım ve 5 Kasım’da ilk sınavlar başlıyor.

Direksiyon sınavında adayların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Sınav esnasında dikkat edilmesi gereken husuhlar ise şu şekilde sıralanabilir:

Sınava girecek olan adaylar emniyet kemerlerini takması gerekir. Emniyet kemeri takıldıktan sonra, koltuk ayarlarını yapması gerekir. Dikiz aynalarını kontrol etmeleri, araç çalıştırılmadan önce son kontroller yapılması gerekir.

Yandan geçen arabalara izin vermek gerekiyor

Araç çalıştıktan sonra ilk olarak gideceği yöne doğru (sol) sinyal vermeleri, kullandıkları güzergahta yanlarından geçen arabalara izin vermeleri gerekiyor.

En önemli kural ise: Sürüş esnasında araç istemsiz olarak “stop” ettirmeme durumudur. Şerit değiştirirken yan aynalardan geçeceği şerite bakmaları ve geçeceği şerite geçmeden önce sinyal vermeleri gerekmektedir.

EHLİYET SINAVI NEDEN GEÇERSİZ SAYILIR?

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi.

e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması.

Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması.

e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi.

Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

EHLİYET SINAVININ DEĞERLENDİRMESİ

e-Sınav yazılımı kursiyer sorulan soruları, sorulara verdiği cevapları, doğru ve yanlış cevap sayılarını veri tabanı sisteminde saklar. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları dikkate alınarak 100 puan üzerinden hesaplama yapılır. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. e-Sınavda her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

- B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.

- A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.

- A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

- C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yalını doldurmuş olmak.

- Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.

- Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

- ‘Sürücü olur’ sağlık raporunu almış olmak.

- Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

YASALARA GÖRE EHLİYET HARFLERİ

Madde 75- Sürücü belgeleri, Karayollarında sürülecek araçların cins ve gruplarına göre aşağıdaki sınıflara ayrılır. “A1" Sınıfı Sürücü Belgesi ( Motorlu bisiklet kullanacaklar için),

“A2" Sınıfı Sürücü Belgesi ( Motosiklet kullanacaklar için),

“B" Sınıfı Sürücü Belgesi (Otomobil, minibüs veya kamyonet kullanacaklar için),

“C" Sınıfı Sürücü Belgesi (Kamyon kullanacaklar için),

“D"Sınıfı Sürücü Belgesi (Çekici kullanacaklar için),

“E" Sınıfı Sürücü Belgesi (Otobüs kullanacaklar için),

“F" Sınıfı Sürücü Belgesi (Lastik tekerlekli traktör kullanacaklar için),

“G" Sınıfı Sürücü Belgesi (İş makinesi türünden motorlu araçları kullanacaklar için),

“H" Sınıfı Sürücü Belgesi (Hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacaklar için),

“K" Sınıfı Sürücü Belgesi (Sürücü adaylarının alacağı sürücü belgesi sınıfına uyan araçları sürmeyi öğrenmeleri için),

Uluslararası Sürücü Belgesi: Alındığı ülkenin sürücü belgesine dayanılarak bu Yönetmeliğin 80 inci maddesindeki esas ve usullere göre sınıfına uyan araçların sürülmesi için uluslararası kuruluşlarca verilen sürücü belgesidir.

Sürücü belgesi alma zorunluluğu; Motorlu araçların sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesine izin verilmesi yasaktır. Araçlar, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.

Hurda Araçlarda ÖTV İndirimi Var mı? Teşvik için Hangi Araç Alınabilir Hotmail ve Outlook Giriş Linki 2024 - Yeni Hesap Açma, Oturum Açma 26 Kasım 2024 Reyting Sonuçları! Aşk Evlilik Boşanma, Bahar
Sonraki Haber