7 yaşındaki şair İsmail, viral olan "Ben kek miyim?" şiirini nasıl yazdığını anlattı! "Telefonla büyümedi"

7 yaşında yazdığı "Ben bir kek miyim" şiiri ile sosyal medyanın gündemine oturan İsmail Saraçoğlu ve ailesi ilk kez konuştu. Şarkıcı Ufuk Beydemir'in de bestelediği şiiri nasıl yazdığını anlatan İsmail "Mutlu olduğum bir gündü. Aklıma bu sözler geldi." dedi. Babası Adnan Saraçoğlu ise " Çocukluğu ve bebekliği tabletle telefonla geçmedi" ifadelerini kullandı.

Balıkesir Ayvalık’ta okul öncesi öğretmenliği yapan Ayşe Nalan Saraçoğlu ve çocuk edebiyatı eleştirmeni, kütüphane gönüllüsü Adnan Saraçoğlu’nun tek çocukları olan 7 yaşındaki İsmail, yazdığı şiirle sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başardı.

"BEN BİR KARADELİK MİYİM, BEN KEK MİYİM"

Annesi Ayşe Nalan’ın yaptığı paylaşımla ortaya çıkan, “Ben neyim, ben bir karadelik miyim, ben bir kek miyim, ben bir iki miyim, ben bir İsmail miyim" dizelerini içeren şiir binlerce beğeni ve yorum aldı.

"BÜYÜYÜNCE KİTAPÇI OLMAK VE ÇOCUK KİTABI YAZMAK İSTİYORUM"

Hürriyet'ten Beyazıt Şenbük'e konuşan 7 yaşındaki İsmail, "Babamla Ayvalık’ın köylerine, dağlarına çıktık ve yukarıdan manzaraya baktık. Çok eğlendiğim ve mutlu olduğum bir gündü. Daha sonra eve geldim, aklıma bu sözler geldi ve ben de sesli şekilde söylemeye başladım. Annem bunları kâğıda dökmemi tavsiye etti. Ben de aklımdan geçenleri yazmaya başladım. Yazdıklarımı çok seviyorum. Bundan sonra da yazmak istiyorum, aklımda bir şeyler var. Şiirimi öğretmenime de gösterdim. O da beğendi ve okulda arkadaşlarıma okumamı istedi. Okumak dışında çizim yapmayı da seviyorum. Ama büyüyünce kitapçı olmak ve çocuk kitabı yazmak istiyorum" dedi.

 

"BANA ŞAİR KALEMİNİ VERİR MİSİN ANNE?"

Anne Ayşe Nalan Saraçoğlu, İsmail’in gündem olan o dizeleri nasıl yazdığını şöyle anlattı:

 “Şiir yazmaya oturduktan sonra tamamlaması 15-20 dakika kadar sürdü. Kırmızı kalemle yazmaya başladı, şiirin yarısında yanıma geldi ve ‘Bana şair kalemini verir misin?’ diye sordu. Kalemi aldıktan sonra ‘Bu kalem benim olsun’ dedi. Kalem şimdi onda. İsmail kitap dolu bir eve doğdu ve büyüdü. O yüzden kelimelerle arası çok iyi. 3 şiir kitabım var ancak İsmail yazdığım hiçbir şiiri okumamıştır. Arada sadece kapaklarına ve başlıklarına bakar ve onlarla ilgili sorular sorar. İzlediği bilimsel çizgi Filmler ve belgeseller de onu olumlu etkiliyor.

Şiirinde geçen “karadelik” ifadesini onlardan öğrendi. İlk okuduğumda kullandığı ‘hiçlik, hiçliğin ortasındaki adam’ kavramlarını duyunca ben de şoke oldum. Merak edip sordum ve ‘Aklımdan geçenleri yazdım’ dedi.”

"ÇOCUKLUĞU VE BEBEKLİĞİ TABLETLE TELEFONLA GEÇMEDİ"

İsmail’in yazdığı şiiri değerlendiren babası Adnan Saraçoğlu da şunları söyledi:

“Oğlumuz İsmail’in yazdıklarında kavramların tutarlı olarak kullanılmasıyla oluşan bir felsefi bütünlükten bahsetmek söz konusu olamaz. Daha çok seslerin, sözcüklerin onda bıraktığı izleri derleyip toparlamış. Ancak ifade gücü çok yüksek bir çocuk, arada ağzından büyük büyük laflar duyabiliyoruz. Bu bizi de şaşırtıyor. İsmail duygusal bir çocuk. Sevgisi çok büyüktür ve çok merhametlidir. İstanbul’dan Ayvalık’a taşındıktan sonra doğayla çok iç içe büyüyor. Çocukluğu ve bebekliği tabletle telefonla geçmedi. Teknolojiyle sağlıklı bir ilişki kurması da onun duygularını bu şekilde ifade edebilmesine yardımcı oldu diye düşünüyorum.”

Sıfır Araç Kampanyaları Listesi 2024! Güncel Otomobil Kampanyaları Plastik Poşet Ücretleri Artacak mı? Poşet Fiyatları Zamlandı mı? Bugün hangi maçlar var? 22 Kasım Cuma günkü maçların listesi
Sonraki Haber