7326 Yapılandırma Kanunu son başvuru tarihi ne zaman? Başvurular uzatıldı mı?

Geçtiğimiz haftalarda E-devlet tarafından, kayıtlı olan herkese milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir mail gönderilmişti. Gönderilen mailde, 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu ile koronavirüs salgının ülke ekonomisine etkilerini azaltmak ve üretimi korumak amacıyla yeni imkanlar getirildiği bilgisi aktarılmıştı. Yapılan ilk açıklamada 7236 sayılı Yapılandırma Kanunu ile ilgili son başvuru tarihi 31 Temmuz 2021 olarak belirtilmişti. Peki, 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu içi başvurular uzatıldı mı?

E-devlet kapısı tarafından vatandaşlara gönderilen mailde, koronavirüs salgınının ekonomik boyutta getirdiği olumsuz etkilerin kırılması amacıyla 'Vergi ve Ceza Borçları, 'SGK Prim Borçları', 'Motorlu Taşıtlar Vergisi', 'Öğrenim ve Katkı Kredileri', 'Trafik İdari Para Cezaları' gibi konularda kaçırılmaması gereken fırsatlar sunulacağının müjdesi verilmişti. Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2021 olarak aktarılan '7326 sayılı yapılandırma Kanunu' için başvuru tarihinin uzatılıp uzatılmadığı merak ediliyor. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde. 

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Diğer taraftan, 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu ile sağlanan imkanlardan yararlanmak için, son başvuru tarihinin 21 Ağustos 2021 olduğu bilgisi de vatandaşlarla paylaşıldı. 

E-devlet kapısı tarafından vatandaşlara iletilen mailde yer alan ifadeler şu şekilde: 

"Koronavirüs salgının, ülke ekonomisine etkilerini azaltmak, istihdamı ve üretimi korumak ve vatandaşların salgından etkilenmesini en aza indirmek, kamu finansal dengesini korumak ve sürdürülebilir kılmak adına TBMM tarafından kabul edilen 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu ile vatandaşlarımıza yeni imkânlar getirilmiştir.

7326 sayılı Kanun ile;

Vergi ve Ceza Borçlarının Yapılandırılması,

SGK Prim Borçlarının Yapılandırılması,

Matrah ve Vergi Artırımı,

İnceleme ve Tarhiyat Aşamasında Bulunan Kamu Alacaklarına Başvuru,

İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi,

Pişmanlıkla Beyan,

Davalı Borçların Sonuçlandırılması,

Yeniden Değerleme,


Motorlu Taşıtlar Vergisi,

Öğrenim ve katkı kredileri,

Trafik İdari Para Cezaları,

İdari Para Cezaları,

gibi konularda kaçırılmaması gereken fırsatlar sunulmuştur.

Ayrıca;

-Yapılandırılan tutarların peşin veya 36 aya kadar taksitler halinde ödenebilmesi,
Peşin ödemede, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim yapılabilmesi,
Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında %25 indirim yapılabilmesi,

-Matrah ve vergi artırımında, vergilerin peşin olarak ödenmesi durumunda %10 indirim yapılabilmesi,

-Taksitli ödeme seçeneği tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde;Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim yapılabilmesi,

-Trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında %12,5 indirim yapılabilmesi,
gibi imkânlar getirilmiştir.

SON TARİH: 31 AĞUSTOS 2021

Kanun’dan faydalanmak için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

Bu mesaj, Kanun’un sağlamış olduğu imkânlar hususunda kamuoyunu ve mükelleflerimizi bilgilendirmek amaçlı gönderilmektedir. Borcunuz yoksa, veya borcunuzun tamamını ödediyseniz bu mesajı dikkate almayınız.

BAŞVURU TARİHLERİ UZATILDI MI?

7326 sayılı Yapılandırma Kanunu için başvuruların uzatılacağı söylesen de, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Türk istihbaratçı Hitler'in bakanı Goebbels'i adım adım takip etti! MasterChef Türkiye 22 Kasım 2024 3. dokunulmazlığı kim kazandı? 500 TL’lik Banknotlar Geliyor! Tarih Netleşti
Sonraki Haber