9 Aralık 2022 güncel altın fiyatları! Gram altın kaç TL? Yarım altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Dün kısa süreli bir düşüş yaşayan altın piyasası, bugün de arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Tüketiciler güncel altın fiyatlarını merak ediyorlar. İşte detaylar…

Geçtiğimiz sene bu dönemlerinde döviz kurları ile birlikte rekor seviyelere doğru hareketlenmiş olan altın piyasası, bu sene de aynı performansı sergilemeye devam ediyor. Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik, devam eden Rusya- Ukrayna savaşı ve diğer alanlarda yaşanan gelişmeler neticesinde aralık ayını hızlı başlayan altın piyasası, resmen rekor tazeledi.

2022 yılının başından eylül ayına kadar yükselen grafiklere sahip olan altın piyasası, eylül başında tarihi seviyelere ulaşan dolar kuru karşısında oldukça ciddi oranda değer kayıpları yaşadı. Bir ayı aşkın süre boyunca düşüşünü sürdüren ve bu sayede de aylardır altın fiyatlarının düşmesini bekleyen potansiyel yatırımcılarına alım fırsatları sunan altın piyasası, kasım ayında tekrar hareketlenmeye başladı. Aralık ayına da oldukça hızlı başlayan altın piyasası, tüketiciler tarafından yakın takibe alındı. Bugün de arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından birisi, güncel altın fiyatları oldu.

9 ARALIK 2022 GRAM ALTIN FİYATLARI

Aralık ayına hızlı giriş yapan gram altın, dün kısa süreli bir düşüş yaşadı. Mesai bitimine kadar azalan grafikler sergileyen gram altın, öğle saatlerinde 1.069 TL seviyelerinden işlem gördü. Yeni güne hareketli başlamış olan gram altın, 9 Aralık 2022 saat 08:38 itibari ile şu seviyelerden işlem görüyor:

  • Alış: 1.076,87 TL
  • Satış: 1.077,02 TL

9 ARALIK 2022 ALTIN FİYATLARI

Gram altının ve döviz kurlarının hareketliliklerinden etkilenerek oklarını yukarı yöne çeviren altın piyasası, yeni güne yine hareketli başladı. Piyasada işlem gören altın türlerinin 9 Aralık 2022 saat 08:39 itibari ile güncel satış seviyeleri şu şekilde açıklandı:

  • Çeyrek altın satış: 1.783 TL
  • Ons altın satış: 1.797,85 dolar
  • Yarım altın satış: 3.569 TL
  • 14 ayar altın satış: 713,03 TL
  • 18 ayar altın satış: 786,54 TL
  • Cumhuriyet altını satış: 7.113 TL
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçları tamamlandı! Galatasaray skoru koruyamadı, tur rövanşa kaldı! Alper Kul'un Güldür Güldür Şov'dan ayrılma sebebi ortaya çıktı!
Sonraki Haber