9 yaşındaki Maruf'u polisler kaçırdı iddiası!

Afganistan Mezar-ı Şerif şehrinde, 47 gün önce fidye için kaçırıldığı öğrenilen ve 1,5 milyon dolar fidye istenilen Abdul Maruf için General Raşit Dostum’un devreyi girdiği öğrenildi. 9 yaşındaki Türkmen Maruf’u kaçıranların Afganistan güvenlik güçleri ile irtibatlı bir terör grubu olduğu iddia edilirken küçük Maruf'un acılı ailesi, çocuklarının bulunması için Türkiye'den yardım istedi.

Dünya, koronavirüs salgını ile mücadele ederken, Asya’da terör olayları bitmek bilmiyor. Yıllardan beri iç savaş ile mücadele eden Afganistan’da Türkmen bir ailenin çocuğu olan 9 yaşındaki Abdul Maruf, okula giderken,minibüsten indirilerek kaçırılmıştı.



TERÖRİSTLER TÜRKMEN AİLEDEN 1,5 MİLYON DOLAR İSTİYOR!

Mezar-ı Şerif şehrinde kimlikleri bilinmeyen terör grubu tarafından kaçırılan Abdul Maruf'un elleri zincirli fotoğrafı servis edilerek ailesinden 1,5 milyon dolar fidye istenmişti.

Abdul Maruf’un kaçırılmasından sonra ailesi, çocuklarının bulunması için hükümete başvurmuş ancak hiç bir sonuç alamamıştı. Afgan hükümetin gerekli ve yeterli girişimde bulunmadığını belirten Abdul Rauf’un ailesi ve yakınları aylardan beri Belh Valiliği önünde kurdukları çadırlarda nöbet tutmaya başlamışlardı.

ÇARESİZ KALAN AİLE TÜRKİYE’DEN YARDIM İSTİYOR!

Oğulları Abdul Maruf’u kaçıranlara ödeyecek paraları olmadığı belirten talihsiz anne ve baba, çocuklarının bırakılmaması ve güvenlik güçlerinin yardım etmemesi üzerine Türkiye'ye yardım çağrısında bulundu.

"Adalet istiyoruz", "Barış istiyoruz" ve "Çocuğumuzu bırakın!" yazılı pankartlarla gösteri yapan ve teröristlerin yakalanmasını isteyen ailenin sesini General Raşit Dostum’un duyduğu öğrenildi.

İSMAİL CENGİZ:TÜRKMENLER SONUNA KADAR DİRENECEK

Öte yandan Abdul Maruf adlı Türkmen çocuğun kaçırılması ve aylardan beri bulunamaması Türkiye’de de büyük yankı buldu.

Küçük çocuğun kaçırılma olayını yakından takip eden Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz konuyla ilgili şunları söyledi:

“Afganistan’da Mezar-ı Şerif’te 9 yaşındaki Türkmen çocuğunun fidye için kaçırılmasının üzerinden tam 47 gün geçti. Bu süre zarfında yerel yönetim nezdindeki girişimlerinden sonuç alamayan Türkmenler birçok kentte sokaklara çıkıp gösteri yapmaya başladılar. Gösterilerin başkente yayılması üzerine Afganistan Parlamento başkanı Rahmani ve Cumhurbaşkanı özel kalem müdürü Şakir Karger’in de devreye girmek zorunda kaldığı öğrenildi. Ancak tüm bu girişimlerden henüz bir sonuç alınmış değil.

Afganistan’daki Türklerin lideri Mareşal Dostum’un çocuğu kaçıranları bulması için devreye girmesi çok önemli. Kaçırılan çocuğun ailesi, Afganistan’da bulunan Türk Özel Kuvvetleri’nden ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan da yardım talep ediyor. Ben Kabil Büyükelçisi’nin devreye girmesi ve General Raşit Dostum’un direkt ilgilenmesi durumunda emniyet güçleri ile bağlantılı oldukları düşünülen fidyecilerin Türkmen çocuğu serbest bırakacağını ümit ediyorum. Ailenin beklentisi de bu yönde.”

Metin Arolat sahnede hayatını kaybetti DMM'den '1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' açıklaması Çalışan emekliler dikkat! Maaşınız kesintiye uğrayabilir...
Sonraki Haber