ABD İmamoğlu’nun yasını tutuyor!

Kamu görevini ifa eden YSK üyelerine hakaret suçundan kesinleşmemiş hapisle cezalandırılan İmamoğlu hakkında ABD Dışişleri ve ‘Tükiye muhalefetini AK Parti karşısında destekleyeceğiz’ sözlerini kullanan Biden peş peşe açıklamalarda bulunu.

ABD Dışişleri Bakanlığı ile Joe Biden, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle TCK’da yer alan maddelere göre hapisle cezalandırılan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. 

YARGIYI YAFTALAMAYA YÖNELİK İFADELER

Türk yargısını töhmet altında bırakarak itibarsızlaştırmaya çalışan ABD Dışişleri’nden, “İfade özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan hakaret yasalarına dayanılarak, bugün iki yıl yedi ay hapis cezasına çarptırılmasından derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı duyuyoruz.” açıklaması yapıldı. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın ofisinden ise şu açıklamalar yapıldı:

“Bugün İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifade özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan 'hakaret yasalarına' dayanarak 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmasından derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı yaşıyor.

Bu haksız ceza insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır.

Türkiye'deki sivil toplum, medya, siyaset ve iş dünyası liderlerine yönelik devam eden suçlamalar ve uzun süreli tutukluluk hallerinden ciddi endişe duyuyoruz. İfade özgürlüğü, barışçıl toplanma ve örgütlenme hakkı, sağlıklı bir demokrasinin temelidir.

Türkiye'yi bu temel özgürlüklere saygı duymaya ve bu davayı hızlı ve adil bir çözüme ulaştırmaya davet etmeye devam ediyoruz.”

Fahiş fiyat artışı yapanlara 100’er bin lira ceza kesildi Dolar ne kadar oldu? İşte 28 Eylül güncel döviz kurları On Numara 27 Eylül 2024 sonuçları! On Numara sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Haber