ABD Kongresi Biden'ın Ukrayna politikasına tepkili: Biden'a çağrı yaptılar

ABD'nin Ukrayna politikası ve Rusya ile diplomasinin kesilmesi Kongre'de tepkiyle karşılanıyor. Demokrat milletvekilleri, ABD Başkanı Biden'a yazdığı mektupta Rusya ile savaşın sona ermesi için müzakere yapılması çağrısı yaptı. Biden'a gönderilen mektuba Beyaz Saray'dan yanıt geldi.

ABD Başkanı Biden'ın Ukrayna savaşı sonrası Rusya'ya yönelik politikaları Washington'da tepki çekiyor. ABD Kongresi'ndeki Demokrat milletvekilleri, Biden'a çağrıda bulunarak Rusya ile müzakere yapılması gerektiğini iletti.

30 Demokrat milletvekilinin imzasıyla Biden'a yazılan mektupta ABD yönetiminin Ukrayna'ya doğrudan askeri müdahale yapılmaması çabalarına övgü geldi. Ancak savaşın sona ermesi için daha güçlü diplomatik girişimlerin yapılması gerektiğinin altı çizildi. Mektupta, bölgede uzun süreli bir çatışmadan kaçınmanın ABD'nin ve dünyanın yararına olacağı belirtildi.

ABD Başkanı Biden'a sunulan mektubun savaşın kritik bir döneminde gelmesi dikkat çekti. Rusya, Ukrayna'ya yönelik elektrik tedarikini keserek Ukraynalıların zor bir kışa girmesine neden olacak.

MÜZAKERE ÇAĞRISI YAPTILAR

Demokrat milletvekilleri savaş ilerledikçe Rusya ile ilişki kurmanın giderek zor olduğuna dikkat çekilerek, Ukrayna halkı için kesin çözüm edilebilmesi için diplomatik yolu izlemenin ABD'nin sorumluluğu olduğunun altı çizildi.

UKRAYNA'YA YARDIMLARIN ARTMASINA KONGRE'DE TEPKİLER VAR

ABD yönetiminin Ukrayna'ya daha fazla askeri yardımda bulunma talepleri Kongre'de tepkiyle karşılanıyor. Bazı Cumhuriyetçiler, kasım ayında yapılacak ara seçimde Kongre'de çoğunluğu ele geçirmeleri durumunda Ukrayna'ya yardımların kesileceğini söyledi.

BİDEN YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Demokrat milletvekillerinin mektubuyla ilgili Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Ulusal Güvenlik Konseyi'nin stratejik iletişim koordinatörü John Kirby, Kongre üyelerinin duygularını takdir ettiklerini söyledi. Kirby, Ukrayna için ek finansmana ihtiyaç duyduklarında Kongre üyeleri ile şeffaflık içinde hareket ettiklerini belirterek, Rusya Devlet Başkanı Putin'in diplomasiyi kullanacağı yönünde hiçbir belirti görülmediğini sözlerine ekledi.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Ünlü ilahiyatçı Mustafa Karataş'ın acı günü! Galatasaray'ın derbi kadrosunda iki eksik var! Kasım Gülpınar: Yeniden Refah Partisi benim için hayal kırıklığı oldu
Sonraki Haber