ABD’den Rusya ve Çin’e 'siber korsan malzemeleri' ambargosu!

ABD makamları, küresel siber saldırılarda yaşanan keskin yükselişin ortasında, Rusya ve Çin gibi ülkelere bilgisayar korsanlığı teknolojisinde kullanılan ürünlerin ihracatını kısıtlamayı amaçlayan yeni kararı açıkladı.

DefenceTalk’ta yayımlanan makaleye göre, 90 gün içinde yürürlüğe girecek olan bir yasa, ABD Ticaret Bakanlığı’na bağlı bir büro tarafından onaylanmadıkça belirli yazılım veya cihazların, belli bir ülkeler listesine satılmasını engelleyecek.

'OTORİTER UYGULAMALAR VE SİBER SUÇLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK'

ABD Ticaret Bakanlığı bildirisinde, “ABD, teknolojinin insan haklarını kötüye kullanmak veya diğer kötü niyetli siber faaliyetlerde bulunmak için kötüye kullanılmasına karşı çıkıyor ve bu yeni kurallar ABD şirketlerinin, otoriter uygulamaların önüne geçilmesini sağlamaya yardımcı olacak” dedi.

ZAMANLAMASI MANİDAR

Haber, ABD hükümetinin verilerinin yalnızca 2021’in ilk yarısında Washington’a 590 milyon dolarlık fidye yazılımıyla ilgili ödeme yapıldığını göstermesinden günler sonra geldi.

ABD Hazine Bakanlığı raporu, rakamın ayrıca finans kurumları tarafından 2020’nin tamamı için açıklanan miktardan yüzde 42 daha yüksek olduğunu ve gerçek maliyetin milyarlarca olabileceğine dair güçlü göstergeler olduğunu söyledi.

Moskova herhangi bir sorumluluk kabul etmese de, ABD’ye yönelik en son siber saldırılardan Rusça konuşan hacker grupları veya Rus topraklarında faaliyet gösterenler sorumlu tutuldu.

ABD VE İSRAİL, SİBER GÜVENLİK PAZARINDA ÖNEMLİ BİR YER KAPLIYOR

Ticaret Bakanlığı’nın yeni kurallarına göre, artık “ulusal güvenlik veya kitle imha silahları ile ilgili ülkeler” olarak kabul edilen veya halihazırda silah ambargosu altında olan yerlere satış yaparken belirli bir lisans gerekecek.

Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ile birlikte, siber güvenlik ürünleri pazarında önemli bir paya sahip.

Kaynak: M5

İŞ TURKCELL Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan CHP Sözcüsü Yücel'e tepki Türkiye'nin en seksi 4. kadını olmuştu! Melis Sezen'den şok sözler...
Sonraki Haber