ABD'den yaptırım kararı: Türkiye'den iki isim var

Türkiye'de ev hapsinde bulunan ABD vatandaşı Pastör Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması gerekçesiyle Washington'un, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulaması sonuçları ne olacak sorusunu akıllara getiriyor. ABD'nin yaptırım kararları iki ana başlıkta. Biri sadece kişileri ya da kuruluşları ilgilendirirken, bir diğeri tüm ülkeyi ve o ülkedeki halkları ilgilendiriyor. Ve bu yaptırım özellikle yoksul halkı vuruyor.

ABD'nin yaptırımları sadece iki bakanı kapsıyor ve Türkiye'ye yönelik genel bir yaptırım özelliği taşımıyor. Bu nedenle bu yaptırımların ekonomiye etkisinin sınırlı kalacağı görüşü hakim. ABD'de yaptırım programlarını uygulamaya koyan kuruluş Hazine Bakanlığı'na bağlı olan Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC). 

OFAC'ın uyguladığı yaptırımlar iki ana gruba ayrılıyor:

1. Hükümetlere yönelik olan ve tüm ülkeyi kapsayan yaptırımlar

2. Gerçek ya da tüzel kişilerin yurtdışı varlıklarına yönelik yaptırımlar


Hakim Ziyech'in Galatasaray macerası sona eriyor! Tam 30 milyon euro Acun Ilıcalı ve Yağız Sabuncuoğlu ortak yapımı! Skandal PR operasyonu Sağanak vurdu! Evleri su bastı... Almanya uzatmalarda yıkıldı, İspanya yarı finale çıktı! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? O illerde kuvvetli sağanak ve rüzgara dikkat!