ABD'den yaptırım kararı: Türkiye'den iki isim var

İran örneği:

Uzun yıllardır devam eden yaptırımlar söz konusu ülkelerin tüm sektörlerinin uluslararası ekonomiye erişimini önemli ölçüde engellediği için reel ekonomide önemli sonuçlar doğuruyor. 

2006'da İran'ın nükleer programı gerekçe gösterilerek Tahran'a yönelik ekonomik ambargo niteliğinde yaptırımlar ABD öncülüğünde devreye sokulmuştu. 2015'te ise bu yaptırımlar varılan nükleer anlaşma uyarınca kademeli olarak kaldırılmıştı.

Yaptırımların uygulandığı 2006 - 2015 döneminde İran ekonomisinde büyüme hız kesmiş, petrol üretimi yavaşlamış ve kişi başına düşen milli gelir 6.600 dolar seviyesinden 5.900 dolar seviyesine gerilemişti.

Yaptırımların kalkmasıyla birlikte ekonomide büyüme yeniden hızlandı ve kişi başına düşen milli gelir de 2017 sonu itibarıyla 6.900 dolara yükseldi. ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesiyle birlikte yaptırımların bu ay içerisinde yeniden yürürlüğe girmesi gündemde. 


Genç kızın kafasını kesip surlardan attı! Detaylar kan donduruyor... Fatih'teki cani ilk cinayeti nasıl işledi? Böyle sevgi olur mu! Bebeği dudağından öpüp videoya aldı! Galatasaray'ı yıkan haber İngiltere'den geldi! 40 milyon euro ödenecek Türkiye'de yanardağ püskürme riski keşfedildi Osimhen'in değeri 25 milyon euro düşürüldü, En-Nesyri'nin değeri arttı