ABD'den yaptırım kararı: Türkiye'den iki isim var

Rusya örneği:

ABD'nin kişilere yönelik uyguladığı yaptırımların kökeni Rusya'ya dayanıyor. Rusya'da 230 milyon dolarlık bir yolsuzluk dosyasını inceleyen Rus vergi uzmanı Sergei Magnitsky'nin 2009'da hapisteyken ölmesi üzerine hazırlanan ve kısaca Küresel 'Magnitsky Yasası' olarak adlandırılan yasa uyarınca bugüne kadar Rusya'dan 100'ün üzerinde gerçek ya da tüzel kişi yaptırım listesine alındı.

Özellikle Rusya'nın Kırım'ı ilhakı ve Ukrayna krizine müdahalesi nedeniyle çok sayıda isim ABD'nin 'kara listesine' girdi. 

ABD Türkiye'ye ne tür yaptırımlar uygulayabilir?

Pastör Andrew Brunson kimdir: Dava hakkında bilinmesi gerekenler

Yaptırımların etkisi özellikle Rus Rublesi cinsi finansal varlıklarda hissedilmiş, Rusya borsası ve Rus tahvilleri sert değer kayıpları yaşamıştı. Dolar/Ruble paritesi, yaptırımlar öncesinde 30-35 bandında hareket ederken, yaptırımların devreye girmesinin ardından 70 seviyesinin üzerini görmüştü. Şu anda da Dolar/Ruble paritesi 60 seviyesinin üzerinde hareket ediyor.  Rusya borsası ise yaptırımlardan daha az etkilendi. 2014'te ABD öncülüğündeki yaptırımların yürürlüğe girmesinin ardından Rus borsasının gösterge endeksi olan MICEX'te yükseliş trendi devam etti.

Genç kızın kafasını kesip surlardan attı! Detaylar kan donduruyor... Fatih'teki cani ilk cinayeti nasıl işledi? Akıllara Uraz Kaygılaroğlu'nun sergi için verdiği pozlar geldi! Katilin annesi mahkemede "iyi ki yapmışlar" dedi Yavuz Bingöl ile Nilşah Ağaoğlu evleniyor! Nikah şahitlerini açıkladı Hafta sonunu dışarıda geçirecekler müjde! Meteoroloji'den rapor geldi