ABD'den yaptırım kararı: Türkiye'den iki isim var

Türkiye'de piyasanın ilk tepkisi

ABD ilk kez Türkiye'den gerçek ya da tüzel kişilere yaptırım uygulamıyor. OFAC yaptırım listesinde toplamda 7 Türk vatandaşı ile Türkiye'de kayıtlı 12 şirket yaptırım listesinde bulunuyor. Son olarak bu yılın Mayıs ayında iş insanı Gülnihal Yegane ve dört Türk şirketi 'İran'a yönelik yaptırımları deldikleri gerekçesiyle' yaptırım listesine alınmışlardı. 

Adalet Bakanı Gül ve İçişleri Bakanı Soylu'nun eklenmesiyle listedeki gerçek kişi sayısı 9'a yükselmiş durumda. Ancak iki bakanın yaptırım listesine alınma gerekçesi listedeki diğer şahıslardan farklı olarak 'Pastör Andrew Brunson'ın tutuklanmasında ve hapiste tutulmasında oynadıkları rol' olarak gösteriliyor. 

Bloomberg verilerine göre ABD'nin iki bakana yaptırım kararı ardından dolar/TL kuru 5.01'e yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Son yaptırımlar piyasa uzmanları tarafından doğrudan ekonomik sonuçlar doğuracak bir adımdansa, ABD ve Türkiye arasındaki gerilimin tırmandığına işaret eden bir siyasi risk faktörü olarak değerlendiriliyor.

Fatih'teki cani ilk cinayeti nasıl işledi? Akıllara Uraz Kaygılaroğlu'nun sergi için verdiği pozlar geldi! İkbal ve Ayşenur son yolculuğuna uğurlandı Katilin annesi mahkemede "iyi ki yapmışlar" dedi Yavuz Bingöl ile Nilşah Ağaoğlu evleniyor! Nikah şahitlerini açıkladı Tarım Kredi'den rafları indirimle dolduracak yeni Ekim fırsatları!