Abdullah Gül bu görüntüleri hatırlar mı?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararının ardından AK Parti'de hayal kırıklığı yaratan açıklamalar yaptı. Kararı eleştiren Gül, "Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız" ifadelerini kullandı. Abdullah Gül'ün bu çıkışı üzerine Türkiye'nin hangi noktadan, nereye geldiği eşinin yaşadığı acı bir tecrübe ile hafızlarda yeniden tazelendi

Abdullah Gül, YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararı üzerine sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi’nin 2007 yılındaki haksız “367 Kararı” karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım." dedi.

Gül ayrıca, "Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız" ifadelerini kullandı. 11. Cumhurbaşkanının bu mesajları AK Parti cephesinde derin bir hayal kırıklığına neden oldu.

ESKİ GÜNLERİ HATIRLAR MI?

Gül'ün "Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız" sözü, AK Parti'nin Türkiye'yi getirdiği aşamaya vefasızlık olarak değerlendirildi.

11. Cumhurbaşkanının, son yıllarda birlikte saf tuttuğu zihniyetin, kendisine ve eşi Hayrunnisa Gül'e zulmettiği yıllara ait bir görüntü buna kanıt olarak gösterildi.

Gül'e, Fazilet Partisi Milletvekili olduğu dönemde, eşi Hayrunnisa Gül’ü başı açık fotoğraf vermediği gerekçesiyle üniversiteye kaydını yaptıramadığı yıllar hatırlatılırken, AK Parti cephesinde, "Yazık, bir arpa kadar vefası yokmuş" yorumları seslendirildi.

Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? İşte 11 ilde beklenen sıcaklıklar İBB'de ihale skandalı Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisse senetleri belli oldu
Sonraki Haber