Abdullah Gül iki senatör ile basına kapalı ne görüştü?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt'un SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan'ın gündemin tartışmalı sorularını yanıtladığı ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, 9 Nisan 2012’de dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kapalı kapılar ardında ABD senatörleri Joe Lieberman ve John Mccain ile Tarabya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmesinin bilinmeyenleri ortaya koyuldu.

''Bu temasların Türkiye-Suriye ilişkilerinin kopmasında etkisi oldu mu?'' sorusuyla bizi 10 yıl öncesine götüren Bozkurt, o dönemde görülemeyen ilginç detayları anlatırken, ''1 saat 10 dakikalık görüşmede tek bir bilgi bile paylaşılmadı. Ne görüştükleri belli değil!'' ifadeleriyle basına kapalı gerçekleştirilen ve açıklama yapılmayan görüşmeye tepki gösterdi.

Ceyhun Bozkurt'un açıklamaları:

''SURİYE İLE TÜRKİYE ARASINDA İLİŞKİLERİN KOPMASINDA ABDULLAH GÜL'ÜN BU TÜR TEMASLARI ETKİLİ OLDU MU?''

‘’Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD senatörleri Joe Lieberman ve John Mccain ile 9 Nisan 2012’de Tarabya Köşkü’nde görüştüler. Tek bir bilgi yok. Basına kapalı bir görüşme. 1 saat 10 dakika sürdü. Ne görüştükleri belli değil. Bu Tarabya görüşmesinden tek bir bilgi sızmadı. Daha sonra ABD’li senatör Suriye sınırımıza giderek incelemeler yaptı. İlginç… Bunlar o dönemin ABD yönetiminde etkili isimler. Joe Lieberman Yahudi kökenlidir, İsrail boyutundan etkili. Eski Dışişleri Bakanlarının soyismi de Lieberman’dı. Meşhur alçak koltuk krizindeki isim. Diğeri de eski Savunma Bakanı John Mccain. Bunlar ABD’nin derin adamları. Gül, bu kişilerle ne görüştünüz? Suriye ile Türkiye arasındaki iletişimin gergin de olsa sürmesi gerekirken, ilişkilerin kopmasında bu tür temaslarınızın etkisi oldu mu? Bu görüşmeden sonra Ahmet Davutoğlu’nun bakan olduğu, Gül’ün de Dışişleri Bakanı olduğu dönemde belli bir çekirdek kadro oluşturdunuz, o kadroya telkinleriniz oldu mu? Türkiye’nin 2015-2016’ya kadar süren politikasında bu tür temasların etkisi oldu mu? O görüşmede hangi kararlar alındı?

''İNGİLTERE'NİN İSTANBUL BAŞKONSOLOS YARDIMCISI SURİYE'DE DAHA NE OLDUĞU BELLİ DEĞİLKEN HATAY'A GİDİP NEDEN ÖN ÇALIŞMA YAPTI?''

5 Nisan 2011’de daha olaylar yeni başlamışken herkesin gözü aslında Libya’daydı. Biz de bile başta kimse uyanmadı. 5 Nisan 2011’de İngiltere’nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Sarah Mooney Hatay’a giderek Suriye’de olası kaos sonrası İngiliz yurttaşların tahliyesi konusunda ön çalışma yaptı. Senin ne işin var orada? Suriye’de daha ne olduğu belli değil, küçük gösteriler vardı sadece. Sen nereden biliyosun kaos olacağını? Burada bu tür ABD, İngiltere çalışmalarını görünce o yüzden kapalı kapılar ardında ne görüştüğünüzü soruyorum. Colin Powell ile 2 sayfalık 9 maddelik bir anlaşma yaptınız. O anlaşmalar neler? O dönem Irakla ilgili, 9 sene sonra Suriye ile ilgili hangi anlaşmaları yaptınız?

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

7,5 yıla kadar hapsi isteniyor! Özlem Gürses teröriste 'Kürt' TSK ve SMO'ya 'IŞİD yapısı' dedi! Önce terör örgütü başını yayına çıkardı sonra cahilliğini itiraf etti! Cumhurbaşkanı ErdoğanFilistin Direnişi Sergisi'ni ziyaret etti MHP lideri Bahçeli DEM Parti Eş Başkanı Tuncel Bakırhan'ı alkışladı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası asgari ücret açıklaması...