Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) sınavları ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri sınavlar ne zaman yapılacak? Açık Öğretim Ortaokulu 2. Dönem kayıt yenileme işlemlerini de bitirdi. Öğrenciler ise 2.dönem sınavlarına hazırlıklara başladılar. Ama sınavların ne zaman olacağı ise merak ediliyor. Öğrenciler sınavın ne zaman olacağını araştırıyorlar. Peki Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) sınavları ne zaman yapılacak? Sınav giriş yerleri ve belgeleri açıklandı mı? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018 yılı sınav uygulama takvimi yayımlandı. Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) öğrencileri ise sınavların ne zaman olacağını araştırıyor. Öğrenciler 2.dönem kayıt yenileme işlemlerini tamamladı. Heyecan ile sınavları bekliyorlar.. Peki Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) sınavları ne zaman yapılacak? Sınav giriş yerleri ve belgeleri açıklandı mı? Merak edilen soruların cevapları detayları haberimizde...

SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 AÖL sınavı 1. oturum 17 Mart Cumartesi günü 09.30 yapılacak. ikinci oturum ise 17 Mart Cumartesi saat 14.00’te yapılacak. 2018 AAÖL sıav sonuçları ise 13 Nisan 2018 de açıklanacak. AÖO 2. Dönem Sınavı için giriş yerleri 13 Mart 2018 tarihinde yayınlanacak olup, sonuçları da 13 Nisan 2018 tarihinde açıklanacak.

Kredi sistemi üzerinden sınıf geçme sisteminin olduğu açık öğretim ortaokulu sınav takvimi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmaktadır. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılmasının ardından bir lise diplomasına sahip olmanın yolu birinci derecede örgün eğitimden geçerken bir diğer seçenekte hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen açık ortaokul ve lise öğrenimi olmaktadır.

2018 AÖO KILAVUZU: I. Oturum 17 Mart 2018 Cumartesi 09.30

II. Oturum 17 Mart Cumartesi 14.00

• Sınava gireceğiniz her dersten 20’şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplarınız değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur.

• Yurt Dışı Sınav Merkezlerindeki sınavlar Türkiye saati ile aynı olacak şekilde yapılacaktır. Yurt dışında sınava girecek öğrencilerimizin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

• Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde belirtilen okul ve salonlarda sınava girmek zorundadır.

• Sınav Giriş Belgenizi ‘’Öğrenci Genel Bilgileri’’ menüsü altında yer alan ‘’ Sınav Giriş Belgesi’’ ekranından seçerek yazdırabilirsiniz.

• Sınav Giriş Belgenizi sistemde yayınlandıktan hemen sonra alınız, son günlere bırakmayınız.

• Sınav günü yanınızda Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgenizi (fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesinden herhangi birini) bulundurunuz. Bunun yanında Öğrenci Kimlik Kartınızın da yanınızda bulunmasında yarar vardır.

• Sınav Giriş Belgesinde yedek salonda sınava girecek öğrenciler, öğrenci numaraları ile sınav giriş belgesindeki ders kodlarını ve diğer bilgileri dikkatli bir şekilde cevap kâğıtlarına kodlayacaklardır.

2017-2018 AÖO SINAV TAKVİMİ

I. Dönem YENİ KAYIT işlemleri 21 Ağustos-15 Eylül 2017
I. Dönem KAYIT YENİLEME işlemleri 21 Ağustos-15 Eylül 2017
I. dönem sınava giriş yerlerinin açıklanması 5 Aralık 2017
I. DÖNEM SINAVLARI 9 Aralık 2017
I. dönem sınav sonuçlarının açıklanması 2 Ocak 2018
II. dönem YENİ KAYIT işlemleri 8 Ocak- 26 Ocak 2018
II. dönem KAYIT YENİLEME işlemleri 8 Ocak- 26 Ocak 2018
II. dönem sınav giriş yerlerinin açıklanması 13 Mart 2018
II. DÖNEM SINAVLARI 17 Mart 2018
II. dönem sınav sonuçlarının açıklanması 13 Nisan 2018
III. dönem YENİ KAYIT işlemleri 24 Nisan 14 Mayıs 2018
III. dönem KAYIT YENİLEME işlemleri 24 Nisan 14 Mayıs 2018
III. dönem sınav giriş yerlerinin açıklanması 3 Temmuz 2018
III. DÖNEM SINAVLARI 7 Temmuz 2018
III. dönem sınav sonuçlarının açıklanması 31 Temmuz 2018

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ TARİHÇESİ

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin devlet eliyle yürütülmesi düşüncesi ilk kez II. Mahmut döneminde gündeme gelmiştir. Bu döneme kadar vakıflar tarafından yürütülmüş olan eğitim ve öğretim hizmetleri, 17 Mart 1857 tarihinde Maarif-i Umumiye Nezareti uhdesine verilmiştir. Böylelikle eğitim ve öğretim hizmetlerinden sorumlu bir nazır (bakan) meclis-i vükela içinde yer almıştır. Nezaretin kuruluşuyla okullar sıbyan, rüştiye ve mekâtib-i fünün-i mütenevvia olarak üç dereceye ayrılmıştır.

Eğitim sistemimize ilişkin ilk yasal düzenleme 1869 yılında çıkarılan Maarif-i Umumiye Nizamnamesidir (Genel Eğitim Tüzüğü). Bu tüzük ile eğitim hakkı, eğitim yönetimi, eğitim sisteminin belirlenmesi, eğitim ödenekleri, öğretmen yetiştirme ve istihdamı, taşra teşkilatı ve sınav sistemleri gibi hususlar düzenlenmiştir. Aynı zamanda merkez örgütünde ilmi ve idari olmak üzere iki daireden oluşan Meclis-i Kebir-i Maarif (Büyük Eğitim Meclisi) ile il düzeyinde Maarif Meclisleri kurulmuştur. 1872 yılında Büyük Eğitim Meclisi tek meclis haline getirilerek daireler öğretim basamaklarına göre düzenlenmiştir. Bu daireler; Mekatib-i Sıbyan (İlkokul), Mekatib-i Rüştiye (Ortaokul), Makatib-i Aliye (Yüksek Okul), Telif ve Tercüme ile Matbaalar (Yayın) daireleridir.

1911 tarihli Maarif-i Umumiye ve Teşkilatı Nizamnamesi (Eğitim Teşkilat Tüzüğü) ile bütünsel bir yapı oluşturulmuştur. II. Meşrutiyet Dönemi sonunda Maarif Nezareti merkez teşkilatı şu dairelerden oluşmaktadır:

Tedrisat-ı İptidaiye Dairesi (İlköğretim Dairesi)
Tedrisat-ı Taliye Dairesi (Orta Öğretim Dairesi)
Tedrisat-ı Aliye Dairesi (Yüksek Öğretim Dairesi)
Mekatib-i Hususiye Dairesi (Özel Okullar Dairesi)
Tahrirat Dairesi (Yazı İşleri Dairesi)
Muhasebat Dairesi (Saymanlık Dairesi)
Sicil İşleri Dairesi
İstatistik Dairesi
Levazım Dairesi (Ders Araçları Dairesi)

Evrak Dairesi

Kurtuluş Savaşı yıllarında, İstanbul’ da Osmanlı Hükümetinin Maarif Nezareti, Ankara’da ise TBMM Hükümetinin Maarif Vekâleti olmak üzere iki eğitim bakanlığı bulunmaktaydı.

23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasını müteakip, 2 Mayıs 1920 ve 3 sayılı Kanun’la kurulan ve on bir vekâletten oluşan İcra Vekilleri Heyeti’nde (Bakanlar Kurulu) Maarif Vekâleti de bulunmaktaydı.

1923 yılında İstanbul’da bulunan Maarif Nezareti kaldırılmış, Ankara’da bulunan Maarif Vekâleti teşkilatının İlk Tedrisat Müdürlüğü, Orta Tedrisat Müdürlüğü, Hars (Kültür) Müdürlüğü, Sicil ve İstatistik Müdürlüğü birimlerine Müsteşarlık, Yüksek Öğretim Dairesi, Teftiş Heyeti, Telif ve Tercüme Dairesi, Özel Kalem ve Evrak Dairesi birimleri eklenmiştir. Taşra teşkilatı da Maarif Müdürlükleri ve Maarif Memurlukları olarak düzenlenmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar aşağıda belirtilen isimler altında çalışmalarını sürdürmüştür.

1923-1935 yılları arasında “Maarif Vekâleti”
1935-1941 yılları arasında “Kültür Bakanlığı”
1941-1946 yılları arasında “Maarif Vekilliği”
1946-1950 yılları arasında “Millî Eğitim Bakanlığı”
1950-1960 yılları arasında “Maarif Vekâleti”
1960-1983 yılları arasında “Millî Eğitim Bakanlığı”
1983-1989 yılları arasında “Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı”
1989 yılından günümüze kadar da “Millî Eğitim Bakanlığı”
adıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısı çeşitli yasal düzenlemelerle değişikliklere uğramış olup günümüzdeki yapısı 14.9.2011 tarihinde yürürlüğe giren 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenmiştir.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4 . tur kura çekimi gerçekleşti Victor Osimhen Tottenham maçı idmanında yer aldı ABD'nin başkanlık seçimi, Bahçeli'nin açıklamaları, terörle mücadele!
Sonraki Haber