Adalet Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru formu!
Adalet Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru formu! Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı'na 2019 yılında 12 bin 713 personel alınacağını duyurdu. Büyük heyecan yaratan bu gelişmenin ardından internette Adalet Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru formu araştırılmaya başlandı. İnfaz koruma memuru ve sosyal çalışmacı alımı nasıl yapılır gibi sorulara yanıt aranıyor. İşte konu hakkındaki tüm ayrıntılar. Adalet Bakanlığı personel alımı 2019!
Adalet Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru formu! 12 bin 713 personel istihdamı gerçekleştirileceğinin açıklanmasının ardından Adalet Bakanlığı personel alımı şartları hakkında birçok araştırma yapılmaya başlandı. İnfaz koruma memuru veya sosyal çalışmacı olarak başvuruda bulunmak isteyenler için merak edilen soruların yanıtları haberimizde. İşte Adalet Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru formu!
ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI VE BAŞVURU FORMU!
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, daha önce duyurulan personel alımı ilanlarının bugün yayımlanacağı belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Bu yıl içerisinde Bakanlığımız bünyesinde 12 bin 713 personel istihdam edeceğiz. İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, sosyal çalışmacı, psikolog, şoför gibi çeşitli kadrolar için başvurular 1 Temmuz- 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Aramıza yeni katılacak çalışma arkadaşlarımıza ve teşkilatımıza hayırlı olsun."
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de bakanlığın personel alımıyla ilgili açıklamasını Twitter hesabından paylaşarak duyurdu.
ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Adalet Bakanlığı personel alım ilanında yer alan ve tüm kadrolar için ortak olan başvuru şartları şu şekilde;
Türk vatandaşı olmak,
Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,
657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
Bu koşullar tüm kadrolar için geçeli olup ilan metinlerinde yer alacak her aday tarafından sağlanması gereken koşullardır.
ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINDA KPSS ŞARTI
Adalet Bakanlığı personel alım ilanında KPSS şartı da ortak oluyor. Bunun için lise, önlisans ve lisans mezunu adayların ilgili KPSS puan türünden en az 70 almış olmaları isteniyor.
ADALET BAKANLIĞI 2019 MÜBAŞİR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI
Mübaşir alım ilanlarında adaylardan talep edilen özel koşullar;
1-) 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018 yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak.
2-) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
İnfaz Koruma Memuru alım ilanlarında adaylardan talep edilen özel koşullar;
1-) Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde İnfaz Koruma Memuru olmak isteyen adayların sağlamaları gereken öğrenin şartı: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
2-) Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,
3-) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak.
4-) Adalet Bakanlığı CTE İnfaz Koruma Memuru olmak isteyen adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 30 yaşından küçük olmaları isteniyor.
Sosyal araştırmacı, psikolog ve şoför alımı için aranan şartlar henüz tam olarak kesinlik kazanmamıştır. 1 Temmuz’da ilana çıkacak başvuru ilanında belli olacaktır.
İNFAZ KORUMA MEMURU NE İŞ YAPAR?
İnfaz koruma memurları hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İKM, cezaevi ve ıslahevlerinde bulunan suçluların ihtiyaçlarını karşılayan bunların ıslahını sağlayarak topluma yeniden kazandırılmasına yardım eden Adalet Bakanlığı CTE tarafından atanan meslek elemanlarıdır.
Toplum içerisinde herhangi bir sebepten ötürü uyum sağlayamamış aynı zamanda insanlara veya herhangi bir şeye zarar veren kişilerin işlemiş oldukları suça karşılık adalet sistemimizin vermiş olduğu özgürlüğü kısıtlama cezasının, infazının gerçekleştiği ceza evlerinde görev yapmakta olan memurlara İnfaz Koruma memuru veya halk arasında sıkça duyduğumuz gardiyan denilmektedir. Genel İdari Hizmetler sınıfında yer alan İnfaz Koruma Memurları, emniyet sınıfında yer alan bir memur gibi haklara ve zorunluluklara da sahip bulunmaktalar. İnfaz koruma memurları üniforma ile görev yapmaktalar. Ayrıca İnfaz koruma memuru İKM, zor kullanma yetkisine de sahiptirler. Bu kapsamda diğer GİH sınıfı memurlarından daha farklılık gösterirler.
Cezaevine giren hükümlünün üzerini arar ve değerli eşyaları emniyet altında bulundurur. Hükümlüler hakkında kayıtları tutar, koğuşları kontrol eder, çalışan tutuklulara nezaret eder. Kaçma girişimi ile ilgili herhangi bir çalışma olup olmadığını kontrol ederler. İKM günde üç defa tutukluların sayımını yapar, onların yemek, banyo ve diğer ihtiyaçlarında yardımcı olurlar. Cezaevinde çıkabilecek olan olaylara anında müdahale etmek zorundalar. Ayrıca genel arama ve kontrolleri düzenli olarak yaparlar. Cezaevinin temizliğinden de sorumlu olan gardiyanlar, ağır ceza merkezi olmayan yerlerde katip olarak ta görev alırlar.