Adil Öksüz'ü kaçıran FETÖ'cü Cihat Yıldız'a 15 yıl hapis istemi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz’ün saklanması ve kaçırılmasında etkin rol alan ve geçtiğimiz günlerde Beylikdüzü'nde yakalanan Cihat Yıldız hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde yanında kalan ve kaçmasını sağlayan Cihat Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi İstanbul'daki hücre evinde yakalanmıştı. Yıldız hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Darbe öncesinde Adil Öksüz’ü ABD’ye uçacağı havalimanına Yıldız götürmüştü. Gizli tanık ifadelerine göre darbe girişiminden sonra da Öksüz’ü Üsküdar’da saklandığı evden alan, onun valizini taşıyan ve bindiği arabanın ön koltuğunda oturan kişiydi.

TELEFONUNU  ŞİFRESİNİ VERMEDİ

FETÖ içerisine “Oğuz” ve “Bahadır” kod adlarını kullanan Yıldız, hakkındaki soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlanarak dava açıldı. İddianamede, Yıldız’ın örgüt içindeki etkin konumuna dikkat çekilerek ‘silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianameye göre, Yıldız’ın 3 telefonundan birinde kakao ve ByLock programlarının izleri bulundu. İki telefonu ise şifresini vermediği için incelenemedi. Yıldız kaldığı evin adresini de vermedi.

EYT sonrası emeklilik yaşı 4 yıl birden düştü New York'taki Türk Evi'nin 13. katı KKTC'ye tahsis edildi Fenerbahçe'de İsmail Kartal Jose Mourinho'yu solladı!
Sonraki Haber