Adnan Januzaj kimdir? Babası Abedin Januzaj Türk mü?

Süper Lig takımlarından Başakşehir'in kadrosuna kattığı babası Abedin Januzaj olan Adnan Januzaj, sezon sonuna kadar kiralık forma giyecek. Sevilla’dan transfer edilen Abedin Januzaj'ın Türk pasaportunun olup olmadığı merak edilmekte.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, Adnan Januzaj'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Başakşehir Kulübü’nden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, son olarak İspanya LaLiga ekiplerinden Sevilla Kulübü'nde forma giyen Adnan Januzaj ile 2022-2023 sezonunun sonuna dek kiralık olarak anlaşma sağladı. Adnan Januzaj'a ailemize hoş geldin diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Adnan Januzaj Kimdir?

5 Şubat 1995 tarihinde Brüksel’de dünyaya gelen Adnan Januzaj, futbola Anderlecht takımına başladı. Belçika doğumlu Januzaj'nin babası Türk, annesi Kosovalı ve farklı ülkelerdeki akrabalık bağlarından dolayı Türkiye, Kosova, Sırbistan, Belçika için forma giyme şansı bulunmaktadır.

10 yaşındayken Belçika ekibi RSC Anderlecht'in altyapısında futbol oynamaya başladı. Mart 2011'de Brüksel'de düzenlenen seçmelerde İngiliz ekibi Manchester United'ı etkiledi ve 575.000 € karşılığında bu takıma transfer oldu.

2012-13 sezonunda, 18 yaşında olmasına rağmen United'ın U-21 takımında forma giymeye başladı. İlk grup maçlarında fazla forma şansı bulmasa da Elit Grup'ta oynadıkları 14 maçta da forma giydi. Finale çıkan United'ın Tottenham ile oynadığı final maçında 90 dakika forma giydi. Maçı 3-2 kazanan United, İngiltere U-21 Ligi şampiyonu oldu. Sezon sonunda en iyi rezerv takımı oyuncusu ödülünü kazandı. 2013-14 sezonunda da U-21 takımında zaman zaman forma giymeye devam etti.

İşte Semih Çelik tarafından katledilen İkbal'in son görüntüsü! İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik'in odası görüntülendi! Macron'un İsrail çağrısına Netanyahu'dan cevap: Ayıp!
Sonraki Haber