Adnan Oktar davasında 68 sanık için verilen tahliye kararına itiraz reddedildi

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Adnan Oktar davasında 68 sanık için verilen tahliye kararına yapılan itirazı reddetti. Oy birliği ile alınan karar sonrası dosya itiraz yönünden incelenmek üzere İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine gönderilecek.

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik görülen davada yargılanan 68 sanık hakkında çıkan tahliye kararına yapılan itiraz için karar çıktı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, bozma kararının ardından çıkan tahliye kararına yapılan itirazı reddetti. Karar oy birliği ile alınırken dosya itiraz yönünden incelenmek üzere İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine gönderilecek.

NE OLMUŞTU?

15 Mart'ta İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi (istinaf mahkemesi), Adnan Oktar ve grubu hakkında verilen kararla ilgili itirazı sonuçlandırdı. İstinaf mahkemesi, 215 sanıklı davada aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında örgüt yöneticiliği suçundan verilen 9 bin 803 yıl 6'şar aylık cezaları eksik soruşturma ve iddianamede olmayan suçlardan hüküm kurulması, bozma kararı verilen eylemlerle ilgili bütünsel bir yeniden yargılama yapılması gerekmesi gibi gerekçelerle bozdu. Mahkeme, Oktar hakkındaki cinsel saldırı ve çocuğa karşı cinsel istismar suçlamaları için de mağdurların rızası bulunduğu ya da şikayete bağlı suçlarda zamanında şikayette bulunulmaması gibi gerekçelerle bozma kararı verdi. Aralarında Oktar Babuna’nın da olduğu 68 sanık için tahliye kararı veren istinaf mahkemesi, Oktar ve sanıkların şirketlerinin müsaderesine yönelik kararı da kaldırdı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı, Adnan Oktar Suç Örgütü dosyasındaki bozma kararı sonrası 68 sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti.

Yunanistan İçki fiyatları 2025 Metro Alkol Fiyatları 2025: Güncel Liste Eski emniyet müdürü Necat Hepkon’un oğluna tefecilik suçlaması
Sonraki Haber