Afrika gazetesi kimin? | Afrin manşeti ne? | Şener Levent kimdir?

KKTC'de yayın yapan Afrika gazetesinden çirkin manşet... Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu. Kuzey Kıbrıs gazetesinin rezil Afrin manşetini eleştiren Erdoğan KKTC gazetesinin o başlığına sert tepki gösterdi. Peki, Afrika gazetesi kimin? Şener Levent kimdir? Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Kuzey Kıbrıs'ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış... "Türk ordusunu Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını" söylüyor! Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir! Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime böyle bir durum sergilemek suretiyle Kuzey Kıbrıs'ta onlara cevap vermeleri lazım!" dedi. Peki, Afrika gazetesi kimin? Afrin manşeti ne? Şener Levent kimdir? Detaylar haberimizde...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

15 Temmuz gazileri bana haber gönderiyor! "Cumhurbaşkanımız izin versin biz de Afrin'e gidelim" diyorlar

Durduk, durduk, durduk... Bir gece ansızın vurduk! Ama işimiz çok, daha yapacağımız çok şey var.

Bunlar bu operasyonlardan sonra bir daha karşımıza çıkacak cesareti bulmayacaklar. 'Nasıl olsa arkamızda ABD var' diyerek Türk milleti ile baş edemezsiniz!

Sakın ha bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına uyan olursa bedelini çok ağır öderler bunu da açık söylüyorum.

Bu milli mücadelede karşımıza kim çıkarsa ezer geçeriz.

KKTC GAZETESİNDEN SKANDAL BAŞLIK!

Kuzey Kıbrıs'ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış... "Türk ordusunu Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını" söylüyor!

Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir!

Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime böyle bir durum sergilemek suretiyle Kuzey Kıbrıs'ta onlara cevap vermeleri lazım!

* İşte Cumhurbaşkanı'nın bahsettiği o pespaye gazete;

AFRİKA GAZETESİ KİMİN?

Afrika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de yayımlanan günlük gazetedir. Genel Yayın Yönetmenliğini Şener Levent yapmaktadır.

TÜRKİYE'YE ÇİRKİN SÖZLER

Afrika gazetesinin sahini Şener Levent daha önce de yazdığı yazılarla Türkiye'ye çirkin iftiralarda bulunmuştu.

İşte o yazılardan bir bölüm...

"İktidarını da istemiyorum, muhalefetini de… Bize hala “yavruvatan” diyen gafiller… İçimizde ona “anavatan” diyenler ise asap bozmaktan başka bir işe yaramıyor… *** Ankara’da patlyan bombalar yeni bir milattır hayatımızda… Biz bu canavarlığı yapanlarla içiçe mi yaşayacağız?"

GAZETE

Gazete, haber, bilgi, bulmaca ve reklam içeren, genellikle düşük maliyetli kâğıt kullanılarak basılan ve dağıtımı yapılan bir yayım olup, halka güncel olaylara ilişkin bilgi verme amacı gütmektedir. Genel olarak yayınlandığı gibi, özel bir konu üzerinde de yayınlanabilir ve genellikle günlük ya da haftalık olarak yayınlanır.

GAZETENİN TARİHİ

İlk haber toplama ve dağıtma gazetesi, MÖ 59 yılında 2.000 kopya olarak Roma Senatosu'nca çıkarılıp imparatorluğun değişik köşelerine dağıtılan Acta Diurna'dır. Fethedilen toprakları, siyasi gelişmeleri, toplumsal olayları ve gladyatör dövüşlerinin sonuçlarını içeren Acta Duirna'yı; okuma bilen Roma vatandaşları yüksek sesle okuyarak okuma bilmeyenlere duyururdu. Çin'de Tang Hanedanı döneminde dağıtılmaya başlayan Kai Yuan Za Bao adlı saray genelgesi de mandarinlerin başarıları konusunda haberlere yer verdiği için bu yönüyle bir gazete sayılabilir. 15. yüzyılda matbaanın keşfi gazete ve dergilerin hızla gelişmesine yol açmıştır. 16. yüzyılda Avrupa'da savaşlara tanıklık etmiş kimselerin birinci elden aktardığı birkaç sayfalık savaş haberleri yayımlandıktan sonra, süreli yayımlanan ilk gazeteler ise 17. yüzyılın başlarında Almanya'nın bazı kentlerinde ve Belçika'nın Anvers şehrinde basılmıştır. Johann Carolus’un 1605 yılında yayınladığı aller Fürnemmen und gedenckwürdigen Historie adlı gazetesi kâğıt üzerine basılan ilk gazete kabul edilmektedir. İlk İngilizce gazete, 1622 yılında İngiltere'de yayımlanan Nathaniel Butter; ilk Türkçe gazete ise 1828'de Kahire'de yayınlanmaya başlayan Vekdyi-i Misriye'dir. Sanayi devrimi ile gelişmiş matbaa makinelerinin icat edilmesi gazetelerin tiraj ve maliyetlerini olumlu ölçüde etkileyerek gazete okuma alışkanlığının yaygınlaşmasına neden olmuştur. Londra'da yayımlanan The Times gazetesi; 1814 yılında yeni matbaa aletlerini edinince, dakikada 1.100 baskı yapabilecek kapasiteye ulaşmıştır.

AFRİKA GAZETESİNE TEPKİ

KKTC’de Türkiye'yi işgalci olarak nitelediği haberi yayınlanan Afrika Gazetesi önünde toplanan onlarca kişi, gazeteyi protesto etti. Gazetenin tabelasını indiren eylemciler, binaya Türk ve KKTC bayraklarını astı.

KKTC’de yayın yapan Afrika Gazetesi'nin Türkiye'yi işgalci olarak nitelediği haberin ardından bugün gazete önünde toplanan vatandaşlar eylem düzenledi. Vatandaşlar gazeteye pet şişe, yumurta attı. Slogan atan vatandaşlar gazeteye tepki gösterdi. Eylemciler zaman zaman da polisle tartıştı. Gazete binasına tırmanan bir eylemci gazetenin tabelasını sökerek binaya Türk ve KKTC bayrağı astı.

Vatandaşların binaya yumurta atması sırasında bir polis yaralandı. Eylemciler gazete yakınlarındaki KKTC Meclisi’ne gelerek bina önünde eylemine devam etti. Polisin geniş çaplı tedbir alırken halk gazetenin kapatılmasını talep etti.

"Yürüyen zatürre" alarmı: Okul çağındaki çocuklar risk altında! Kızılcık Şerbeti Pembe'ye büyük tuzak! Kent uzlaşısı aslında neden yapıldı? CHP o tuzağa düştü mü?
Sonraki Haber