İslam hassasiyeti dikkat çekti! Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin’den ölüme dair ibretlik sözler: Ne güzel bir anne ki bana Allah’ı kitabı öğretti

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Ahu Tuğba, 1 Eylül'de ABD'de hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazesi Türkiye'ye getirildi. Vefatının 27. gününde defnedilen Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, ölüme dair ibretlik sözleri ve İslam hassasiyetiyle dikkat çekti.

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Ahu Tuğba, 1 Eylül'de ABD'de hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazesi Türkiye'ye getirildi. Vefatının 27. gününde defnedilen Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, ölüme dair ibretlik sözleri ve İslam hassasiyetiyle dikkat çekti. İşte detaylar...

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Ahu Tuğba, 1 Eylül'de ABD'de geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilen Tuğba'nın cenazesi, ABD'nin Miami eyaletinden kalkan THY uçağıyla dün İstanbul Havalimanı'na getirildi.

Vefatının 27. gününde Atlas Sineması'nda düzenlenen anma töreninin ardından cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Tuğba, Zincirlikuyu mezarlığına defnedilirken, kızı Anjelik Calvin’in İslam hassasiyeti ise dikkat çekti.

"Artık duasını edelim, çarpılacağız ya Allah katında"

Cenaze töreninin hemen ardından teyzesinin teskin etmeye çalıştığı Calvin, “Ben sakinim Allah’a güveniyorum. Allah verdi, Allah alır. Duasını okuyalım da tam rahatlayacağım. Toprağa verelim teyzem. Artık duasını edelim. Çarpılacağız ya Allah katında. Bitsin şu anma töreni.” ifadelerini kullandı.

"Allah'tan geldik Allah'a gideceğiz"

Törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada sarf ettiği, “Allah'tan geldik Allah'a gideceğiz, kim olursak olalım. İstiyorsa Cumhurbaşkanı, dünyanın en büyük yıldızı olalım, döneceğimiz yer Allah'ın yanı. Benim tek isteğim, hepinizden duanız. Onu seviyorsanız on saniyenizi ayırıp bir Fatiha okuyun. Başka hiçbir şey istemiyorum. Tek isteğim sizden duanız.” sözleri ise Calvin’in teslimiyetini gözler önüne serdi.

"Ne güzel bir anne ki bana Allah’ı kitabı öğretti"

Düzenlenen törenle görevlerini yapmaya geldiklerini, Ahu Tuğba’yı huzura kavuşturmaya geldiklerini ifade eden Calvin, annesinin cenazesini yabancı ülkede bırakmayıp doğduğu topraklara getirdiği için Allah’a şükrederek şu ifadeleri kullandı:

“O benim annemdi. Benim arkamdan dua eden bana Allah'ı kitabı tanıtan. Ne güzel bir anne ki; bana Kur'an-ı Kerim gibi büyük bir miras bırakmış, ahiretimi kurtarmış. Benim hakkım ona helaldir. Yaradan Rabbime şükür olsun. Hepimize ibret olur inşallah, sevenlerimiz hayattayken onlara sarılmayı biliriz ben çünkü sarılamadım. Tek bir şey söyledi 'kızım beni burada bırakma, bir şey olursa' dedi. Onu da Allah'ın izniyle yerine getirdik.”

Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin, basın mensuplarına yaptığı bir başka açıklamada da annesine olan sevgisini ve onun ölümü ardından içinde bulunduğu Allah’a teslimiyet duygusunu bir kez daha dile getirdi.

"Bana ilk Ayetül-Kürsi’yi öğretti"

“Onu çok seviyorum. İnşallah çok yaşamam da ona kavuşurum. Allah Naim cennetlerini nasip etsin.” diyen Calvin, annesinin küçükken kendisine ilk Ayetül-Kürsi’yi öğrettiğini söyledi.

Annesinin kendisine sürekli, “Sen bana Allah’ın emanetisin.” dediğini aktaran Calvin, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Ne diyebilirim ki o benim annem. Ne kadar artist de olsa o benim evde gecelikle oturan, benim okuldan gelmemi bekleyen bir anneydi yani. Anne o yani. Dua öğreten, dua okuyan, istediği kadar sanatçı olsun. O bir anneydi benim için o yüzden Allah nur içinde yatırsın.”

Lübnanlı spiker Nasrallah'ın ölüm haberini göz yaşları içinde verdi Kral Charles, Dame Maggie Smith'e veda etti! 'Ulusal bir hazineydi' Antalyaspor - Fenerbahçe maçının VAR hakemi belli oldu
Sonraki Haber