Aile ve Gençlik Bankası nedir? Ne zaman kurulacak?

'AK Parti Seçim Beyannamesi' ile gündeme gelen 'Aile ve Gençlik Bankası' en başta gençler ve yeni evlenenlere destek amacıyla kurulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında eğitim, evlilik ve çocuk bakımına kadar pek çok alanda destek sağlanacağını duyurdu. Peki, Aile ve Gençlik Bankası nedir? Ne zaman kurulacak? Ayrıntılar haberimizde... 

AK Parti Seçim Beyannamesi ile birlikte en çok merak edilen konu başlıkları Aile ve Gençlik Bankası ile birlikte evlilik kredisi oldu. Özellikle yeni dönemde üniversite öğrencilerine ücretsiz internet, vergiden muaf olacak bilgisayar ve telefon alımları ve Genç Kart uygulaması harekete geçilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında Aile ve Gençlik Bankası ile gençlere ve yeni evlenen çiftlere yönelik projelerin hayata geçirileceğini aktardı. Peki, Aile ve Gençlik Bankası nedir? Ne zaman kurulacak? Detaylar haberimizde... 

AİLE VE GENÇLİK BANKASI NEDİR?

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda ilk kez Aile ve Gençlik Bankası çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Aile ve Gençlik Bankası, gençlerin aile kurmasına teşvik etmek, eğitim ve istihdam ile birlikte çocuk bakımına kadar her alanda maddi katkı sağlamak amacıyla kurulacak.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“ Bu hedeflere ulaşmak için, kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız.'' 

AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yer alan ifadelere göre özellikle gençlere yönelik birçok destek verilecek. Ücretsiz internet, genç kart, vergi muafiyeti gibi imkanlar sağlanacak:

- “ Üniversiteli gençlerimize «Gençlik Kartı» uygulamasını başlatacağız. Bu karta sahip olan gençlerimize tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanma imkânı getireceğiz. Ayrıca, üniversiteli gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet erişim imkânı sağlayacağız.

- Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız.

YENİ EVLENENLERE FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK

-  Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Böylece, genç çiftler evlilik hayatına başlarken kimseye muhtaç olmadan yuvalarını kuracak, evliliğin ilk yıllarında finansal açıdan daha rahat bir ortamda yaşamlarını sürdüreceklerdir.

- Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir”

AİLE VE GENÇLİK BANKASI NE ZAMAN KURULACAK?

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulacağı tarih ile ilgili henüz kesin bir açıklama yapılmadı. Detaylar belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

20 Eylül 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de İsrail askerleri bir Filistinlinin naaşını tekmeleyip çatıdan attılar! MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı! İşte fragman...
Sonraki Haber