AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sur canisi Semih Çelik açıklaması: Cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde yaşanan Semih Çelik cinayetleri, Sıla bebeğin ölümü, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın öldürülmesi olaylarına değinen Çelik, "Cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz. Bu tür olayların önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapılacak. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda " dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Gazze'de bütün dünyanın önünde bu tablo izlendi ve engellenemedi. Şehitlerin yüzde 70’i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Soykırımcı Netanyahu’nun eylemleri devam ediyor. Batı toplumlarında hükümet ile halklar arasında büyük ayrım var. Hükümetler soykırımcı siyasete destek veriyor.

İspanya gibi Filistin devletini tanıyan yaklaşımlar oldu. İsrail uluslararası ceza mahkemesini de tehdit etti. Guterres’i istenmeyen adam ilan etti. Soykırımcı katiller şebekesi ile karşı karşıyayız.

Bölgede haritaların değişime imza atacağız yaklaşımı idi Netanyahu’nun ilk açıklaması. Netanyahu bütün bölgeye ateşe atmak istiyor dedik.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşması ve ayakta alkışlanması çok acıdır. Yine ABD Kongresi'nde ABD üniversitelerinin öğrencilerine yönelik 'Kullanışlı aptallar' ifadesini kullandı. Yine kongre üyeleri Netanyahu'yu alkışladı. 

Sistemin iki yüzlülüğü şöyle işliyor. Bir yandan Akdeniz'i savaş gemileri ile donattılar. İsrail'in kendini savunma hakkı var diyorlar, bunu dedikçe İsrail saldırmaya devam ediyor. Bu ülkeler İsrail'e karşılık verdiğinde Batılı ülkeler ayağa kalkıyor. Bazı Batılı ülkeler İran söz konusu olduğunda İsrail'den daha çok tepki veriyorlar. 

"ULUSLARARASI SİSTEMİN NAMUSU NETANYAHU'YU YARGILAYIP YARGILAMAMAKTAN GEÇER"

Uluslararası hukukun çalışmasını engelleme yönünde tavır gösteriyorlar. 

Filistinliler öldürüldüğü zaman 'İşte bir çatışma çıktı ve şu kadar Filistinli öldürüldü' diyorlar. İşin gerçeği şu, İsrail güvenlik güçleri öldürmek kastıyla ateş etti ve Filistinliler öldü. 

Bundan sonrasında söylenecek şey şudur. Uluslararası sistemin namusu Netanyahu hükümetini yargılayıp yargılamamaktan geçmektedir. Yoksa katliamlar devam eder. Lübnan'a yapılan saldırı, Lübnan'ı ikinci Gazze yapmak olduğu görülüyor. 

Yaşanan bunca acıdan sonra ilk defa düşük sesle de olsa insanlık cephesine dair cümleler kurmaya başladılar. 

İsrail ile ilgili çıkması gereken kararların hiçbiri çıkmadı. Çıkan kararları da İsrail uygulamamıştır. Siyonist işgalciler Gazze'yi işgal edemediler. Uluslararası Ceza Mahkemesini susturmaya yönelik siyonist işgalin hamleleri devam ediyor. 

"CEZASIZLIK ALGISINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Bu süre içerisinde son basın toplantısından bu yana canımızı yakan şiddet olayları oldu. Bir kadın polisimiz şehit edildi. Geçtiğimiz günlerde iki kadın cinayeti art arda gerçekleştirildi. Bir katilin vahşice öldürdükten sonra surlardan aşağı atlayarak intihar etmesine kadar olan süreç. Bugün Cumhurbaşkanımız MYK’daki açılış konuşmasında bu tabloya geniş bir yer ayırdı. Tecavüz edilen Sıla bebeğin ölümü de bizi derinden üzdü. Cumhurbaşkanımızın verdiği net mesaj şudur. Kesinlikle cezasızlık algısına müsaade etmeyeceğiz. Bu eylemlerin cezasız kaldığına dair bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu durumdan dolayı fevkalade hassas olduğumuzu belirtmek isterim. 

"BİZİM EN HASSAS OLDUĞUMUZ KONUDUR"

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız açıklama yapacaklar. Bizim en hassas olduğumuz konudur. Her alanda asayiş tedbirleri yasal düzenlemeler tek başına dünyanın hiçbir yerinde yetmez. Fakat burada kültürel ve ahlaki hassasiyetlerin, toplumsal hassasiyetlerin en üst noktaya kadar çıkarılması, cezasızlık algısının kırıntısının bile söz konusu olmaması için üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz.

Günübirlik söylemlerden tutun da eğitim hayatına kadar, medya dilinden tutun, siyaset diline, siyaset dilinden tutun sinemada kullanılan dile kadar hassasiyetle ele alınması gereken bir konu. Şimdi AK Parti olarak buradaki hassasiyetimiz çok yüksektir. Değişen hayat koşulları çerçevesinde ne kadar düzenleme yaparsanız yapın bunların güncellenmesine ihtiyaç var.

"KADINLARIMIZIN GÜVENLİĞİ ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİDİR"

Tüm bunlarla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kadınlarımız ‘rahatça eve gidemeyecek miyiz?’ şeklindeki sitemlerini duymuyor değiliz. Kadınlarımızın güvenliği ülkemizin güvenliğidir. 

Kadınlarımızın sokaklarda rahatça hareket edebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız, cezasızlık algısının oluşmasına hiçbir alanda müsaade etmeyeceğiz.

‘ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASI İÇİN MECLİS’TE GİRİŞİMDE BULUNACAK’

Çocukların korunmasıyla ilgili olarak hassasiyetlerimizi üst düzeyde tutmaya devam ediyoruz. Çocuklara dönük olarak araştırma komisyonu kurulması için grubumuz Meclis’te girişimde bulunacak. Çocukların korunmasına dönük olarak bunun gerçekleşmesi sağlanacak.

SOMALİ’DE PETROL VE DOĞAL GAZ ARAMA ÇALIŞMALARI

Oruç Reis araştırma gemimiz Somali’ye uğurlandı. Denizde 5’er bin km’lik alanda temsil eden üç ruhsat alanda çalışmalar yapacak. 7 aylık bir çalışma yürütecek. TPAO veri iletişim müdürlüğünde işlenip değerlenecek ve değerlendirme sonucuna göre sondaj yapılıp yapılmamasına karar verilecek. Ülkemizi korumaya, soykırımı durdurmaya, tüm bunlar çerçevesinde insanlık cephesinin en asil, soylu adreslerinin başında gelen Türkiye’mizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMELERİ

Son zamanlarda çocuk oyun siteleri gündeme geliyor. Ben gerçekten bu gündeme gelmesiyle daha ayrıntılı şekilde baktım. Kanım dondu. Böyle bir istismar alanı nasıl serbest bırakılabilir? Çocuklarımızın korunması hepimizin asli görevi. Yakın zamanda bir Tiktok diye bir şey var. Bunun kapatılmasıyla ilgili birçok ülkede girişim var. Esas olan özgürlüktür ama bu istismarlar özgürlüğü tehdit etmektedir. Özgürlük nedir, insanlık kendini daha iyi ifade etsin diye vardır. Kurumlarla da konuşmak lazım, sadece içerikle ilgili değil, AYM üyelerinin de bu tablodan rahatsızlık duymadığını söylemek doğru olamaz. Oradaki hukuki sistem gözden geçirilir. 

Çocukları korumak konusunda hukuki sürecin içerisinde kalarak çok acımasız olmak zorundayız. Siber alanı güçlendiriyoruz. Siber alanda da milli egemenliğe sahip çıkmak zorundayız. Çocuk sitesi gibi ya da iletişim kanalı gibi masum isimler adı altında ne yapıldığını görmek zorundayız. 

Ekrem İmamoğlu Bakan Şimşek ile görüştü Adalet Bakanı Tunç: İyi hal indirimi tartışılmalı Bakan Uraloğlu sel felaketi yaşayan Bosna Hersek'te
Sonraki Haber