AK Parti'de tepki çeken sözlerin sahibi Latif Aydemir'e kesin ihraç kararı: Ölen kadınları suçlamıştı

AK Partili ilçe meclis üyesinin kadın cinayetleriyle ilgili skandal sözleri sonrası parti kurulları harekete geçti ve Latif Aydemir isimli üyenin kesin ihracına karar verildi. Hamza Dağ ve Ayşe Keşir'den konuyla ilgili peş peşe açıklamalar yapıldı, "kadına şiddetin önlenmesi konusunda kararlı duruşunu kimsenin gölgelemesine izin veremeyiz" dendi.

AK Parti'de "kadın cinayetlerinde suç biraz da kadınların" diyen Bayraklı Meclis Üyesinin partiden ihracı bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşma nedeniyle AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir'in kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

Aydemir tepki çeken konuşmasında "Hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur" ifadesini kullanmıştı.

KABUL EDİLEMEZ

X hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Hamza Dağ, şu ifadeleri kullandı:

"Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur. Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez. Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız. Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez."

İZMİR İL BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da Latif Aydemir'in, kadın cinayetleriyle ilgili konuşmasına ilişkin, "Bu açıklamalardan dolayı başta ülkemizin asil kadınları olmak üzere tüm kamuoyuna en samimi ve derin üzüntülerimizi bildiriyoruz. Bahse konu Meclis Üyesi hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk işlemleri ivedilikle başlatılmıştır." dedi.

Saygılı yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı sırasında, Bayraklı Meclis Üyesinin kadın cinayetleri konusunda sarf ettiği sözleri asla tasvip etmediğimizi belirtmek isterim. Ülkemizin içinden geçtiği böylesine hassas bir süreçte, AK Parti'mizin kurumsal kimliğiyle ve merkeze insanı yaşatmayı alan siyaset felsefesiyle bağdaşmayan bu açıklama sadece sahibini bağlamaktadır. Bu açıklamalardan dolayı başta ülkemizin asil kadınları olmak üzere tüm kamuoyuna en samimi ve derin üzüntülerimizi bildiriyoruz. Bahse konu Meclis Üyesi hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk işlemleri ivedilikle başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

AYŞE KEŞİR: KATİLDEN BAŞKA SUÇLU ARANMASIN

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de "Açıklamayı yapanı esefle kınıyorum" diyerek X hesabından şunları söyledi:

"Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in kadın cinayetleri hakkında söyledikleri asla kabul edilemez. Canımızın çok yandığı bu günlerde kimse katilden başka suçlu aramasın. Partimizin ilk seçim beyannamesinin yazıldığı günden itibaren kadına şiddetin önlenmesi konusunda kararlı duruşunu kimsenin gölgelemesine izin veremeyiz. Bu açıklamayı da yapanı da esefle kınıyorum. Partimiz kurulları gereğini yapacaktır."

Irak’ta 88 milyar dolarlık potansiyel Türkiye’ye göz kırpıyor Misafirliğe gittiği evde 40 günlük bebeği pencereden attı SuperHaber yazarı eski bakan Mahmut Özer'e Fahri Aksakal şeref nişanı
Sonraki Haber