Akbank güvenliği sağlayamadı, müşteriler hesap kapatıyor

Akbank mağdurlarının sayısı giderek artarken sosyal medyada tepki çığ gibi büyüyor. Yüzlerce müşteri Akbank hesabını kapattığını açıkladı. Son olarak iş insanı ve X’te 250 bine yakın takipçisi olan ekonomist İris Cibre de korktuğu için Akbank’taki hesabını kapattığını açıkladı.

İBRAHİM AÇAR

Akbank mağdurlarının sayısı giderek artarken sosyal medyada tepki çığ gibi büyüyor. Yüzlerce müşteri Akbank hesabını kapattığını açıkladı. Son olarak iş insanı ve X’te 250 bine yakın takipçisi olan ekonomist İris Cibre de korktuğu için Akbank’taki hesabını kapattığını açıkladı. Bu kararını X’ten duyuran İris Cibre, “Akbank'ın birçok müşterisi hesaplarının hacklenerek kredi çekildiği ve başka hesaplara gönderilidiğine dair duyuru yapıyor haftalardır Akbank'ın ise buna duyarsız kaldığı açıklanıyor. Ben şahsen, korkup, var olan hesabımı kapattım. Müşteri kaybı, duyarlılığın ilacı olabilir...” diye yazdı.

Cibre, bankanın sorunlar üzerine net bir açıklama yapmadığını ve kullanıcı kaynaklı aksaklıklar ve kötü niyetli yazılımlar olduğuna dair açıklamalar üzerine de bu aksaklıkların giderilmesinin yine bankanın görevi olduğunu belirtti. Cibre, “Kötü yazılımlı aplikasyonlar yüklemek bir neden olabilir evet ama burada eksik birkaç nokta var:

1) Şubeden kredi notunuz yetersiz çekemezsiniz denilen müşterinin, app'inden kredi nasıl çıkıyor?

2) Müşterinin hesabından aynı anda bir çok yere eft çıkıyor, kart harcaması yapılıyor, bunu yazılım nasıl yakalamıyor ve bloke gelmiyor? Müşterinin, geçmiş alışkanlıkları yazılımda kayıtlıdır, bankalar bu alışkanlık dışına çıkıldığında ek güvenlik tavrı sergilemelidir.

3) Banka neden bugüne kadar bir açıklama yapmıyor?

4) Gördüğüm kadarıyla müşterilerin çoğu emekli, teknoloji bilgisi olmak zorunda değil, banka müşterisini her türlü saldırıdan korumak durumunda

5) Müşterinin yeterliliğinin çok üzerinde kart limiti ve kredi nasıl çıkıyor?

6) 2 yıl önce bankanın internetinin günlerce çöktüğünü hatırlıyoruz. Bir bilişim sorunu olduğuna inanıyorum.

Kullanıcı hatası da vardır tabii, belki aralarında durumu suistimal etmeye çalışan kendi bu işlemi yapıp "başkası yaptı" diyen de vardır” şeklinde yazdı.

Cibre’nin bu yazısı haberin yayına hazırlandığı anda 160 bin kez okundu. 234 yorum yapıldı. Yazanların büyük kısmı kendilerinin de hesabı kapattıklarını ya da dondurduklarını belirtti.

AKBANK OLAYI NEDİR?

Akbank’ın bazı müşterileri, son dönemde hesaplarından izinsiz para çekildiğini iddia ederek büyük bir endişe yaşadıklarını dile getirdiler. Müşteriler, hesaplarında gördükleri bu beklenmedik hareketlilikle ilgili sosyal medya platformlarında şikayetlerde bulunarak, durumun bir an önce aydınlatılmasını ve bankanın resmi bir açıklama yapmasını talep ediyorlar.

AKBANK MAĞDURLARININ ŞİKAYETLERİ NELER?

Akbank mağdurları şikayetlerini sosyal medyadan dile getirdi. Hesap, kredi ve kredi kartı konusunda mağdur olan Akbank müşterilerinin sorunları ne zaman çözüme kavuşacak?
İzinsiz Para Çekme İddiaları: Birçok müşteri, hesaplarında bilgileri dışında para çekildiğini veya bazı işlemlerin yapıldığını fark ettiklerini ifade ediyor. Bu durum, müşteri güvenliği açısından büyük bir endişe yaratmış durumda.
Sosyal Medyada Tepkiler: Olay sosyal medyada da geniş yankı buldu. Müşteriler, yaşadıkları finansal kayıplar ve güvensizlik nedeniyle tepkilerini dile getiriyor ve banka yönetiminden hızlı bir çözüm talep ediyorlar.

Beykoz'da magandalık! Çakarlı driftli tehlikeli yolculuk kamerada! O illerde kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat! Tedbirinizi alın... Derbide olay çıktı! Dirk Kuyt'ın takımı ağır yara aldı
Sonraki Haber