Akhisar-Beşiktaş maçında kural hatası mı yapıldı? Maç tekrarlanacak mı? Akhisarspor hükmen mağlup mu sayılacak?

Akhisar-Beşiktaş maçında kural hatası mı yapıldı? Spor Toto Süper Lig'in açılış maçında Akhisarpor-Beşiktaş maçında kural hatası haberi gündeme bomba gibi düştü. Maç oynandığı sırada sahada 13 yabancı oyuncu bulunduran Akhisarspor kural hatasına imza atmış oldu.Beşiktaş'ın 3-1'lik galibiyeti ile sonuçlanan maç için nasıl bir karar alınacağı merak konusu.Peki Akhisar-Beşiktaş maçında kural hatası mı yapıldı? Maç tekrarlanacak mı? Akhisarspor hükmen mağlup mu sayılacak? Detaylar

Akhisar-Beşiktaş maçında kural hatası mı yapıldı? Akhisarspor-Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'in sezonun ikinci yarısının ilk maçında Manisa'da karşılaştı.Beşiktaş'ın sahadan 3-1'lik galibiyeti ile sonuçlanan maçta kural hatası yapıldı iddiası maçın önüne geçti.Türkiye Futbol Federasyonu'nun nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu.Peki Akhisar-Beşiktaş maçında kural hatası mı yapıldı? Maç tekrarlanacak mı? Akhisarspor hükmen mağlup mu sayılacak? sorularının cevapları haberimizde...

 Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Akhisarspor, Beşiktaş'ı konuk etti. Siyah-beyazlılar karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Ancak Akhisarspor, 21 kişilik maç kadrosunda kurallara aykırı olarak 13 yabancı futbolcu bulundurduğu için futbol müsabaka talimatnamesinin 22. maddesine göre 3-0 hükmen mağlup sayılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sonuçlanan karşılaşmayı 3-0 olarak tescil edecek.

HATAYI GEÇ FARK ETTİLER

Yeşil-siyahlılar Beşiktaş karşılaşmasında 21 kişilik kadrosuna 13 yabancı oyuncunun ismini yazdı. Kurala göre sadece 12 yabancıyı esami listesine yazması gereken Akhisarspor fazladan 1 yabancıyı daha listesine ekledi. Vrsajevic, Lopes, Sissoko, Josue, Manu, Bokila, Regattin, Serginho, Lukac, Rotman, Barbosa, Larsson ve Cikalleshi’yi listeye yazan yeşil-siyahlılar yapılan hatayı geç fark etti.

TFF DUYURMUŞTU

TFF; kulüplerin kadrolarını 21 kişiden oluşturmaları halinde 12 yabancı oyuncuya kadrolarında görev vermesini kararlaştırmıştı. 20 ve daha aşağıda oyuncunun maç kadrosuna dahil edilmesi durumunda 11 yabancı oyuncunun kadroda yer alacağını duyurmuştu.

BAŞKAN'DAN AÇIKLAMA

Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel yaptığı açıklama kaleci Lukac’ı maç oynandığı sırada tribüne gönderdiklerini açıkladı. Eryüksel, "Maalesef böyle bir şey oldu. Beşiktaş itiraz ederse skor 3-0 onların lehine hükmen sonuçlanacak. İtiraz etmezlerse nasıl bittiyse öyle tescil edilecek

BEŞİKTAŞ JK

1902 sonbaharında Beşiktaş Serencebey Mahallesi'nde, o zamanın Medine Muhafızı olan Osman Paşa'nın konağının bahçesinde, 22 kişilik genç grup, haftanın bazı günlerinde toplanıp jimnastik hareketleri yapmaktaydı. Başta Osman Paşa'nın oğulları Mehmet Şamil ve Hüseyin Bereket ile mahellenin gençlerinden Ahmet Fetgeri, Mehmet Ali Fetgeri, Nazımnazif, Cemil Feti ve Şevket Beyler’in aralarında bulunduğu gençlerin ilk ilgilendikleri spor branşları, özellikle barfiks, paralel, güreş, halter, aletli ve aletsiz jimnastikti. O sıralarda siyasi hareketler dolayısıyla her türlü toplanmadan ürkerek hafiyeler dolaştıran 2. Abdülhamit'in adamları Serencebey'deki bu toplanmaları haber alınca, spor yapan gençler bir baskınla karakola götürüldü. Bu sporcu gençlerin bir kısmının saray erkanına yakın olması, ayrıca o dönemlerde kötü gözle bakılan futbol oynamadıkları ve sadece beden hareketleri yaptıklarını belirtmeleriyle gergin durum yumuşadı. Hatta saray çevresinden Şeyhzade Abdülhalim bu sporcuları destekledi ve sık sık antrenmanları seyretmeye başladı. Ünlü boksör ve güreşçi Kenan Bey de antrenmanlara gelerek güreş ve boks hareketleri göstermeye başladı.

1903 Mart'ında ise özel bir izinle Bereket Jimnastik Kulübü kuruldu. 1908'de Meşrutiyet'in ilanıyla sportif hareketler biraz daha serbestlik kazandı. 13 Nisan 1909'daki (31 Mart 1325) siyasi olaylardan sonra Edirne'de bulunan Fuat Balkan ve Mazhar Kazancı, Hareket Ordusu ile İstanbul'a geldi. Siyasi olaylar yatıştıktan sonra iyi bir eskrim hocası olan Fuat Balkan ile başta güreş ve halter sporlarını yapan Mazhar Kazancı, Serencebey'de jimnastik yapan gençleri bularak birlikte spor yapma fikrini kabul ettirdi. Fuat Balkan, Ihlamur'daki evinin altındaki yeri, kulüp merkezi yaptı ve Bereket Jimnastik Kulübü'nün adı Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi. Böylece jimnastik, güreş, boks, eskrim ve atletizmin ön planda tutulduğu güçlü bir spor kulübü meydana geldi. Fuat Bey'in arkadaşları Refik ve Şerafettin Beyler de iyi birer eskrimciydi.

Bu arada Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, 26 Ocak 1911 tarihinde tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Semtin gençlerinin bu spor kulübüne ilgisi büyüdü ve spor yapan üyelerin sayısı bir anda 150'ye yükseldi. Kulübün merkezi de Ihlamur'dan Akaretler'de 49 numaralı binaya taşındı. Bir süre sonra bu bina da küçük gelince, yine Akaretler'de 84 numaralı binaya geçildi. Bu binanın arkasındaki bahçe de bir spor sahası haline getirildi. a" dedi.

AKHİSARSPOR

Akhisar’da sporun bilinen tarihi, MS 50 yıllarına dayanır. Net bir ifade ile, Akhisar coğrafyasında yaklaşık 2000 yıldır spor yapılıyor diyebiliriz. Bu bulguya Thyateira antik kentinde bulunan antik sikkelerden ulaşıyoruz. Roma imparatorluğu döneminden kalma paralarda spor müsabakalarının tasviri göze çarpmaktadır. Akhisarlıların sporcu kişiliklerinin tohumlarının da burada atıldığı rivayet edilir.

Akhisar ilçemizde futbolun tarihine bakmak gerekirse; 1924 yılında kurulan Gençlik spor kulübünün varlığı göze çarpar. Yine kuruluş yılı 1920 olan Türk Ocağı adlı takım diğer bir tarihi gerçektir.Tabi maçların oynandığı stadın tarihi de eskidir. İlçe stadı 1952 yılında yapılıyor. Akhisar halkının hepsi stadın yapımında taş, toprak, kireç getirerek çalışmalara katkıda bulunuyor. İlerleyen yıllarda yeşil zeminine kavuşan stat, şu anda 3000 bin koltuk kapasitesine sahip.

Yıllar içersinde takımlar isim değiştirmiş, 1970 yılına gelindiğinde Gençlikspor, Güneşsspor ve Doğan spor adlı takımlar varlıklarını devam ettirir olmuşlardır.

Bu 3 takım birbirleri ile kıyasıya mücadelesi yaklaşık 50 yıl devam etti. 1970 yılına gelindiğinde futbolseverler şehir meydanında ‘Akhisarspor’u istiyoruz’ şeklinde bir pankart açarak bu üç takımın birleşmesini istedi. Fakat bir sorun vardı: birleşme hangi kulübün altında ve hangi renklerde olacaktı? Belediye Başkanı Orhan İlker Bey ile; mimar Yılmaz Atabarut başkanlığında oluşturulan 1. Noter İrfan Başaran, milli hakemlerden İsmail Tunalı ve yönetimde bulunan Mustafa Teldemir’in yer aldığı heyet tarafından 08.04.1970'te Akhisarspor kurulması yönünde karar alındı. Atabarut, çiçeği burnunda kulübün kurucu başkanı ve 1 numaralı üyesi oldu.

Akhisar Belediyespor’un ilk kurucu yönetim kurulu üyeleri ise; Yılmaz Atabarut başkanlığında, Veli Erkmen, Yahya Şahin, Refik Demirel, Ahmet Cevdet Sıdal, Mustafa Kahramanlıoğlu, Nail Prese ve Halil Boduroğlu’nda oluştu.

Güneş spor’dan yeşil renk, Gençlikspor’dan siyah, Doğanspor’dan da sarı renklerini almıştır ki; bu takımlarında varlıkları unutulmasın. Akhisarspor’un kurumsal vefalı kimliği atılan bu tohumlardan gelmektedir.

Trabzonspor Adana Demirspor canlı izle beIN Sports 1 şifresiz canlı Talisca sosyal medyayı salladı Al Gharafa Al Nassr maçını canlı izle Smart Spor şifresiz izle Ronaldo
Sonraki Haber