AKPM'nin Türkiye raporu kabul edildi
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) İzleme Komitesi'nin hazırladığı Türkiye raporu 24'e karşı 96 oyla kabul edildi.
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi İzleme Komitesi'nin Türkiye'yi eleştiren raporu 24'e karşı 96 oyla kabul edildi.
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) İzleme Komitesi'nin hazırladığı Türkiye raporu, Genel Kurul'da görüşüldükten sonra yapılan oylamayla kabul edildi.
Strasbourg'da devam eden AKPM Yaz Dönemi Oturumu'nda İzleme Komitesi'nin Türkiye raporu ve Türkiye'nin demokratik kurumlarının işleyişi tartışıldı. İzleme Komitesi raportörleri Avrupalı Muhafazakarlar (EC) Grubu üyesi Norveçli parlamenter Ingebjorg Godskesen ve Sosyalist Grup'tan Sırbistanlı Natasa Vuckovic'in kaleme aldığı rapor, sabah ve öğleden sonraki oturumlarında tartışıldı.
47 ülkeden üyelerin oluşturduğu parlamentoda Türkiye'nin teröre karşı mücadelesi ve göçmen krizinin çözümü çabalarının desteklendiği ifade edilirken, insan hakları, terörle mücadele yöntemleri, ifade hürriyeti gibi konularda eleştiriler sıralandı.
40 değişiklik önergesinin verildiği ve oylandığı raporda dikkati çeken bir konu da Türkiye'nin tekrar izleme prosedürüne tabi tutulma çabaları oldu. Bu yöndeki değişiklik önergesi 64'e karşı 68 oyla reddedildi. Değişiklik önergelerinden sonra tasarı hakkında yapılan oylamada 96 kabul, 24 red ve 10 çekimser oyu kullanıldı. Böylece İzleme Komitesi'nin raporu ve tasarı kabul edilmiş oldu.