Akşener'den yerel seçimlerde ittifak resti! İYİ Parti İzmir için harekete geçti: O ismin adaylığı konuşuluyor

İyi Parti lideri Meral Akşener, dün yaptığı konuşmada yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. CHP lideri Kılıdaroğlu'nu topa tutan Akşener, ''Nefsinin esiri olanlarla uğraştık.'' dedi. Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verdiği İmamoğlu ve Yavaş'a da Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmamaları nedeniyle sitem etti. Öte yandan Akşener'in CHP'nin kalesi olan İzmir'de ayrı aday çıkaracağı iddia edildi. İYİ Parti'nin İzmir adaylığı için öne çıkan isim belli oldu.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren ve yaşanan mağlubiyet sonrası Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün yaptığı konuşmayla da ittifakta köprüleri attı.

"NEFSİNİN ESİRİ OLANLARLA UĞRAŞTIK"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının hata olduğunu dile getiren Akşener, "Nefislerimizi kör odalara hapsettik ama ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" dedi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A SİTEM!

İYİ Parti Genel Başkanı'nın gündeminde CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da var idi. İmamoğlu ve Yavaş'ı Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmamakla suçlayan Akşener şu ifadeleri kullandı:

''Ben bu 2 arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Hiçbir kişisel beklentim olmadan onları destekledim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım. Türk milletinden, sizlerden özür diliyorum. Önleri kesilmek istendiğinde yardımlarına koştum, yanlarında durdum, her türlü hakareti, iftirayı göğüsledim. Ama onları paçalarından tutup aşağı çekenlere engel olamadım.

Onlara bu ateşten gömleği giydiremediğim için herkesten özür diliyorum.

Allah'ım şahittir ki, ne yaptıysam seçimleri kazanmak için yaptım. Keşke herkes bizler kadar fedakar, yürekli olabilseydi. Maalesef olamadılar. Onlar adına da özür diliyorum. Milletimiz kadar yürekli olamayanlar için özür diliyorum.''

"SEÇİMLERE KENDİ KADROLARIMIZLA ÇIKACAĞIZ"

Akşener, parti tabanının isteği olan 'müstakil seçim' talepleri doğrultusunda "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" diyerek ittifakı resmen bitirdi.

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU'NA ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ'A DESTEK YOK!

Yerel seçimlerde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş aday gösterilse bile İYİ Parti'nin destek vermeyeceği, kendi adaylarını çıkartacağı konuşulmaya başlandı.

İYİ PARTİ'NİN İZMİR ADAYI!

İstanbul ve Ankara'da CHP adayını desteklemeye soğuk bakan İYİ Parti CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir'de de kendi adayını çıkarmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı, İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin İzmir için adaylığı konuşuluyor.

Devlet kurumlarına işte böyle sızıyorlar! 23 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de Menzil'in miras kavgası! Kameralar önünde tartıştılar!
Sonraki Haber