Aleyna Tilki'ye rakip olan Alper Erözer kimdir?

Aleyna Tilki'ye rakip olan Alper Erözer kimdir? 13 yaşında çıkardığı albüm ile bir anda gündem olan, bir dönemde Komşular dizisinde rol alan genç oyuncu vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılıyor. Müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan genç şarkıcı Aleyna Tilki'ye rakip olacağa benziyor. Genç şarkıcının merakla beklenen "Hey World World" albümü, 26 Ocak 2018 tarihinde dijital müzik platformlarında yayında olacağı öğrenildi. Peki, Alper Erözer kimdir? Kaç yaşında? Albümü ne? Detaylar haberimizde...

13 yaşında albüm çıkarmaya hazırlanan ve müzik piyasasını etkileyeceğe benzeyen Alper Erözer vatandaşlarımız tarafından merakla aranıyor. Aleyna Tilki'ye rakip olan genç şarkıcı magazin gündemine oturdu. Besteci-Aranjör Suat Aydoğan’ın keşfettiği 13 yaşındaki genç şarkıcı "I Think You Love Me" şarkısı ile meşhur oldu. Bir anda gündem olan genç şarkıcının albümü bütün dijital mzik marketlerinde 26 Ocak 2018 tarihinde satışa çıkacak. Peki, Alper Erözer kimdir? Kaç yaşında? Albümü ne? Detaylar haberimizde...

ALPER ERÖZER KİMDİR?

Müzik piyasasına girmeden önce birçok televizyon reklamında oynayan Alper Erözer, bir dönem Fox TV'de Komşular isimli dizide rol almıştır.

Sözlerini kendisinin yazdığı ‘’I Think You Love Me Now’’ isimli teklisi ile ilgi gören, ünlü aranjör ve besteci Suat Aydoğan’ın keşfettiği 13 yaşındaki Alper Erözer, şimdi ‘’Hey World World’’ albümü ile müzik piyasalarına adım attı.

Suat Aydoğan’ın imzası ile 6 İngilizce, 2 Türkçe ve 1 Türkçe Club Mix olmak üzere toplam 9 şarkılık ilk albümü olan 'Hey World World'ü seslendiren Alper Erözer, albümde bulunan İngilizce şarkılarının sözlerini ise babası Cenk Erözer ile birlikte yazdı.

Albümündeki ilk çıkış şarkısı olan 'Enerji'nin video klibinin çekimini gerçekleştiren Alper Erözer, merakla beklenen ‘’Hey World World’’ albümü ile 26 Ocak 2018 tarihinde tüm dijital müzik platformlarda yerini aldı.

ARANJÖR

Aranjör, müzisyenlerin yaptığı sanatın düzenlenmesini yapan kişidir. Yapılan sanatın uyum, ahenk ve işleyişine yön verir. Genellikle yazılı kompozisyonları düzenler. Düzenleme bazen kısmi bazen de tamamen olabilir. Müziğin armonik, melodik ve ritmik yapısını uyumlu hale getirir.

KLASİK MÜZİK

Klasik müzik transkripsiyonları müziğin en eski yapılarındandır. Genel olarak piyano kullanılmıştır. Modest Mussorgsky'nin düzenlediği Pictures at an Exhibition bu türün en önemlilerindendir. Belki yirmiden fazla kere düzenlenen bestenin en önemli düzenleyicisi Maurice Ravel olmuştur. Aranjörlüğünü Ferde Grofé yaptığı ABD'li besteci George Gershwin Rhapsody in Blue bestelemiştir.

MÜZİK

Müzik ya da Musiki, en genel tanımı ile sesin biçim ve anlamlı titreşimler kazanmış halidir. Başka bir deyiş ile de müzik, sesin ve sessizliğin belirli bir zaman aralığında ifade edildiği sanatsal bir formdur. Biçim ve titreşim içeren bir ses oluşumunda melodi olarak kabul görmesi için dinleyende duygulara yönelik etkileşim yapması da beklenmektedir. Tarihsel dönem, bölge, kültür ve kişisel beğenilere bağımlı olarak ele aldığında müzik teriminin tanımı önemli farklılık gösterebilmektedir. Özellikle 20. yüzyıl çağdaş Batı müziğinde ortaya çıkan çok farklı müzik akımları, ortak bir tanımı büyük ölçüde zorlaştırmaktadır. Bunun ötesinde, gittikçe daha fazla insanın erişme olanağı bulduğu farklı kültürlere ait yerel müzikler de bu tanımlama zorluğunu arttırmaktadır

Tüm bu sebeplerden dolayı, müziğin tek bir tanımla açıklanması yerine farklı açılardan (sosyolojik, psikolojik, akustik, politik ve benzeri) yapılan birden fazla tanımla açıklanması yaygınlık kazanmıştır. Bir sosyoloğun müziğe olan yaklaşımıyla, bir akustik fizikçinin yaklaşımı arasında gerek tanım, gerek metodolojik olarak büyük farklılık vardır. Tüm bu yaklaşımlar müzikologlar ve müzik teorisyenleri tarafından araştırılır ve değerlendirilir.

MÜZİK TÜRLERİ

Müzik türü ya da stili (genre), belirli bir şekil, ifade ve tekniğe göre gelişen müzik eserleri topluluğunu temsil eder. Müzik tarzı, müzik çeşidi ve benzeri birçok terim ile aynı olduğu düşünülse de müzik türü ya da stili daha geniş ve net bir terminoloji olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dünya üzerinde kabul gören müzik türleri
Blues (soul blues, blues rock, teksas blues vb.)
Caz (ragtime, soul caz vb.)
Country (swing, amerikana vb.)
Elektronik (ambient, elektro, house vb.)
Hafif Dinletiler (lounge vb.)
Halk (Türk halk müziği vb.)
Hip Hop (trap, dril vb.)
Karayip Tarzı (reggae vb.)
Latin (bolero, flamenko, mango vb.)
Pop (J-Pop, Türk Pop vb.)
R&B (funk, disko, soul vb.)
Rock (punk, heavy metal vb.)
Klasik Müzik

Kar yağacak mı? İstanbul Ankara Bursa Diyarbakır ne zaman kar yağacak? Venom serisi bitti mi? Venom: Son Dans final mi? Venom 4 olacak mı? Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı!
Sonraki Haber