Alfa Kuşağı hangi yılları kapsıyor? Alfa Kuşağı'nın özellikleri nelerdir?

Alfa Kuşağı, internetin her alanda hakim olduğu bir dünyaya doğuyor desek yeridir. Yaşam tarzlarını belirleyen en önemli şeyin teknoloji olduğu Alfa Kuşağı'nın özellikleri de merak ediliyor. Tübitak'ın internet sitesine yer alan bilgilere göre Alfalar, küresel kuşak ya da ekran kuşağı olarak da tanımlanıyor. Peki Alfa Kuşağının özellikleri nelerdir?

Alfa Kuşağı'nın tüm bireyleri yeni bir yüz yılda doğdu. Alfa Kuşağında yer alan en büyük bireyin yaşı 10'dur. Neden Alfa ismi konuldukları konusunda ise şöyle bir açıklama var: Kuşaklarla ilgili çalışmalar yürüten araştırmacılar X, Y ve Z kuşaklarından sonra bu kuşağı, alfabenin başına dönüp A, B veya C harfleri ile ifade etmediler. Çünkü bunun eskiye dönüşü ifade ettiği düşünülebilirdi. Tüm bireyleri ile yeni yüzyılın nesli olması nedeniyle yeni bir başlangıç olarak görülen Alfa kuşağı, adını Yunan alfabesinin ilk harfi olan Alfa’dan alıyor.

ALFA KUŞAĞI'NIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Peki, beş yıl içinde yaklaşık 2 milyara ulaşacak nüfusu ile tarihteki en büyük popülasyona sahip kuşak olacak ve geleceği şekillendirecek Alfa kuşağı kimlerden oluşuyor?

Alfalar, küresel kuşak veya ekran kuşağı olarak da isimlendiriliyor. Alfa kuşağının tüm bireyleri yeni bir yüzyılda doğdu. Bu nedenle öncekilerden tamamıyla farklı bir kuşak olarak görülüyorlar.

Alfalar internetin hayatın her alanında olduğu bir dünyaya geliyor. Alfa kuşağının bütün bireyleri muhtemelen 5G, yapay zekâ, otonom araçlar, akıllı saat, Siri, Airpod kulaklıklar, iPad, Instagram, Snapchat gibi dijital teknolojileri yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası olarak görecek.

Alfa kuşağından önceki dönemlerde savaşlar, sonrasında artan doğum oranları, yaşanan ekonomik krizler, internetin icadı, bilginin dünyanın farklı yerlerindeki farklı kişiler tarafından ortaklaşa oluşturulabilmesi kuşakların yaşam tarzını belirlemişti. Alfaların yaşam tarzını belirleyen en etkili unsur ise teknoloji.

Günümüzde teknoloji çok hızlı şekilde gelişiyor. Şu anda Alfa kuşağı bu gelişime çok hızlı şekilde uyum sağlıyor. Ancak geçmişte durum öyle değildi. Örneğin radyonun 50 milyon kullanıcıya ulaşması için 38 yıl geçmesi gerekmişti. Televizyon 13 yıl, iPod 4 yıl, internet 3 yıl, Facebook 1 yıl, Twitter 9 ay ve Pokemonun Go ise sadece 19 gün içinde 50 milyon kullanıcıya ulaştı. Kaynak: Tübitak Genç

O ülke Bitcoin'den 305 milyon dolar kâr elde etti ''Adaletin kestiği parmak acımaz'' Son dakika Fenerbahçe haberi: İtalya'dan İsmail Yüksek'e teklif
Sonraki Haber