Altın fosillerin arkasında yatan sır ortaya çıktı!

Austin'deki Texas Üniversitesi'ndeki bilim insanları ve alanlarında uzmanlar tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, Almanya'nın Posidonia şeylinden elde edilen 'altın' fosillerin arkasında yatan sırrı ve parıltısının nedenini ortaya çıkardı.

Keşfedilen altın fosillerin çoğunun parıltısı, uzun süredir parlaklığın kaynağı olduğu düşünülen, genellikle aptal altını olarak bilinen piritten almadığı bulundu. Bunun yerine altın rengi, fosillerin oluştuğu koşullara işaret eden bir mineral karışımından geliyor.

Bu keşif, Erken Jura dönemine ait dünyanın en iyi korunmuş deniz yaşamı örneklerinden biri olan fosillerin ilk olarak nasıl oluştuğunu ve bu fosillerin oluşumunda ortamdaki oksijenin anlaşılmasına büyük bir katkı sağlayacağı belirtiliyor

UT Jackson Geosciences Okulu'ndan bilimsel makalenin yazarı Rowan Martindale keşif hakkında ilk olarak şunları söyledi: "Taş ocaklarına gittiğinizde, siyah şeyl levhalardan altın olumşumlar göze çarpıyor"

Bu altın fosiller, 183 milyon yıl öncesine dayanıyor ve ichthyosaur, mürekkep keseli kalamarlar ve ıstakozlar gibi nadir bulunan yumuşak gövdeli örneklerini içeriyor. Araştırmacılar, böylesine mükemmel bir korumaya yol açan fosilleşme koşulları hakkında daha fazla bilgi edinmek için, kimyasal bileşimlerini incelemek üzere düzinelerce örneği taramalı elektron mikroskoplarla mercek altına aldı.

Örneklerde, pirit ve fosfat örnekler üzerinde farklı yerlerde bulunması, fosilleşme ortamı hakkında önemli detaylar sağladı. Yalnızca oksijensiz ortamlarda oluşan bu fosil türü, ancak fosfat mineralleri oksijene ihtiyaç duyar. Araştırma, oksijensiz bir deniz tabanının fosilleşme için zemin hazırlamasına ve çürümeyi engellemesine rağmen, fosilleşme için gereken kimyasal reaksiyonları yürütmek için bir oksijen ortamı gerektirdiğini öne sürdü.

Türkiye'nin dolar zengini illeri açıklandı! İlk sıradaki il şaşırttı Konut kredisi güncellendi: 1 milyon TL'nin geri ödemesi değişti Şirin'i öldüren kağıt toplayıcısı caniden kan donduran ifade
Sonraki Haber