Altın Portakal Ödülleri'nde bu yılın en iyi filmleri ve oyuncuları belli oldu!

Törende konuşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Ferzan Özpetek, 1997 yılında Altın Portakal Film Festivali’ne katıldığını söyledi. Özpetek, "Antalya’ya 1997 yılında Hamam filmi ile katıldım. Cannes film festivaline katıldı ve sonra Antalya’ya geldi. Burada yarışmaya katıldım. Çok zor ve yalnız olduğum günler oldu burada. Zannetmiyordum ödül alacağımı. ‘Bu film ahlaka karşı çok zor’ diyorlardı. 1997 yılında Antalya çok değişikti. En iyi film ve en iyi yönetmen olmuştum o dönem. Şok olmuştum" dedi.

Kadınlar için çok şeylerin söylendiğini ve çok konuşulduğunu da söyleyen Özpetek, "Binlerce kadın öldürüldü. Bunlar için bir dakika alkışlayalım ya da sessizlik istesem. En çok her birimizin bunun sorumluluğunu üzerimize almamız lazım. Önemli olan kültürel bir değişim. Sinema burada önemli bir unsur" diye konuştu.

ULUSAL UZUN METRAJ ÖDÜLLERİ

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Film ödülü Mukadderat’a verildi. Filmin kadrosu ödülü almak için sahneye çıktı. Oyuncu Nur Sürer ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada "Çocuklardan ve kadınlardan elinizi çekin. Ağaçlardan, hayvanlardan elinizi çekin. Takvim yapraklarına her gün bir acı sığdıran bir ülkeyiz biz" dedi.

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü Belkıs Bayrak’ın yönettiği Gülizar filmine verildi. Bayrak, "Kadınlar üzerine çok şey konuşuldu. Konuşkan bir toplumuz ve duygularımızı konuşmadığımızı düşünüyorum. Ülkemin kadınlarına, kendi ülkesine, sınırlarına sahip çıkmayan Filistinli kadınlara armağan ediyorum" dedi.

Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü Necmi Sancak’ın yönettiği Ayşe filmine verildi. Necmi Sancak, ödülü almaya kuzeni down sendromlu oyuncu Rıdvan Sancak ile birlikte çıktı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Yönetmen ödülü, Ayşe filminden dolayı yönetmen Necmi Sancak’a verildi. Çok defa ödül almak için sahneye çıkan Sancak, "Ne diyeceğimi bilemiyorum, herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Cahide Sonku Ödülü'nü, Gülizar filminin kostüm tasarımcısı Yağmur Ergül aldı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Senaryo Ödülü, Ümit Ünal’ın yönettiği Evcilik filmine verildi. Ünal, "Senaryo kağıt üzerinde kelimelerden ibaret ama o senaryoya inanlar lazım. Bana inanlara çok teşekkür ederim" dedi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Müzik Ödülü Serkan Polat, Özgür Alper ve Pınar Bayrak’ın yönettiği Balinanın Bilgisi’ne, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Kurgu Ödülü Melike Kasaplar’ın yönettiği Fidan filmine, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü Meral Aktan’ın yönettiği Gülizar filmine verildi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Kadın Oyuncu ödülü iki kadın oyuncuya verildi. Ayşe filmindeki performansıyla Binnur Kaya ve Mukadderat filmindeki rolüyle Nur Sürer ödüle layık görüldü. Sürer ödülü aldıktan sonra, "45 yıllık oyunculuk hayatımın yolculuğunda bana dokunan tüm yönetmen arkadaşlarıma ve esasında ödülümü değersizleştirilen 40 yıl önce Paris’te yaşamını yitiren biz sinemacıların en kıymetlisi ustamız Yılmaz Güney için alıyorum" dedi.

Semih ve Ayşenur cinayetten dakikalar önce bakın ne yapmışlar! Meteoroloji 12 kente yağış uyarısı yaptı! İşte il il sıcaklıklar... 1 milyon dolar değerindeki villasına Cevdet Türkyolu çöktü... Vatandaşlar kredi kart limitlerini nasıl düşüreceğini sorguluyor 2025 asgari ücret ne kadar olacak? İBB’nin Hacı Bektaş Veli Festivali'nde büyük fiyasko!