AnadoluTRAM durakları neler? AnadoluTRAM ne zaman yapılacak? AnadoluTRAM nerelerden geçiyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Anadolu Yakası'ndaki Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı projesi için önemli bir adım attı. Projenin Ulaşım Etüt Raporu, İBB Meclisi tarafından onaylandı ve hattın yapımına 2024 yılı içinde başlanması planlanıyor. Peki, AnadoluTRAM durakları neler? AnadoluTRAM ne zaman yapılacak? AnadoluTRAM nerelerden geçiyor? İşte, AnadoluTRAM durakları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Anadolu Yakası'nda yer alan Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe ilçelerini birbirine bağlayacak Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı projesi için önemli bir adım attı. Projeye ait Ulaşım Etüt Raporu, İBB Meclisi tarafından onaylandı ve hattın yapımına 2024 yılı içinde başlanması planlanıyor. Peki, AnadoluTRAM durakları nereler olacak? AnadoluTRAM ne zaman inşa edilecek? AnadoluTRAM hangi güzergahları takip edecek? İşte AnadoluTRAM hakkında merak edilenler!

ANADOLUTRAM DURAKLARI NELER?

İBB Meclisi'nin haziran ayı ikinci toplantısında, Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirilen oturumda Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı'nın fizibilite çalışmaları tamamlanarak Ulaşım Etüt Raporu gündeme getirildi.

Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun ortak raporuna göre, hat Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Kadıköy rıhtımına, oradan da Maltepe’ye kadar uzanacak. Toplamda 21,3 kilometre uzunluğunda olan tramvay hattı, 33 duraktan oluşacak.

ANADOLUTRAM NE ZAMAN YAPILACAK?

Tramvay hattının yapımına 2024 yılı içinde başlanması hedefleniyor. Projenin günlük yolcu kapasitesinin 2027'de 198 bin 964, 2040'ta 277 bin 302 ve 2050'de 312 bin 356 olması bekleniyor.

ANADOLUTRAM NERELERDEN GEÇİYOR?

Hattın "AnadoluTRAM" olarak adlandırılması planlanıyor ve Söğütlüçeşme durağında Marmaray ile yeni planlanan Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattına entegre olacak. Ayrıca güzergah üzerinde Ümraniye-Ataşehir-Göztepe ve Dudullu-Bostancı metro hatlarıyla da bağlantı sağlanacak.

Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü’nün fizibilite çalışmaları sonrasında, "Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı" teklifi ilgili komisyonlarca uygun bulundu ve mecliste oybirliği ile kabul edildi. İBB Meclisi, projeyi onaylayarak İstanbul’un raylı sistem ağını genişletmek ve Anadolu Yakası’ndaki ulaşım sorunlarını hafifletmek adına önemli bir adım attı.

 
 
Kerem Aktürkoğlu: Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum! Yer bilimci Naci Görür, Adana depremi sonrası üstüne basa basa uyardı! MasterChef Türkiye fragmanı yayınlandı! Haftanın kaptanı kim oldu?
Sonraki Haber