Ankara özel yurt fiyatları nedir? Özel yurt ücretleri Ankara özel öğrenci yurtları ne kadar?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla bu yıl sınava giren adaylar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve aileleri merakla özel öğrenci yurtları hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Özel öğrenci yurtları için araştırma yapılan illerden biri de Ankara. İşte, Ankara özel öğrenci yurtları ve fiyatları! Tüm detaylarıyla haberimizde...

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler ve aileleri özel öğrenci yurtları hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Özel yurt araştırmalarının yapıldığı illeriden biri de Ankara. Ankara özel öğrenci yurtları ve fiyat aralıkları merak ediliyor. İşte, Ankara özel öğrenci yurtları ve fiyatları! Tüm detaylarıyla haberimizde...

FİYAT ARALIĞINA GÖRE YURT

Ankara’da bir yurt seçmek oldukça zor olabilir. Ankara özel yurt fiyat aralıkları 500 TL ile 2000 TL ve üzeri olarak değişiyor. Öğrenciler kendi bütçeleri ile bu aralıklardaki İstanbul öğrenci apart ve yurt seçeneklerini görebiliyor. Ankara erkek yurtları otopark alternatifine kadar donanımlı noktalardan da oluşabiliyor.

Ancak kendine özel bir aracı olmayan öğrenciler yine filtre seçeneklerinden okullarına yakın yurtları tercih ediyor. Ankara kız yurtları için ise en sık aratılan seçenek oda özelliklerinden oluşuyor. İnternet üzerinden odanızda olmasını istediğiniz ütü, çamaşır makinesi, dolap, mutfak gibi ayrıntıları filtreleyebiliyorsunuz. Hatta fitness, yüzme havuzu, sauna hatta hamam gibi alternatifleri olan yurtlara da yine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ankara Özel İdeal Öğrenci Yurtları: Tek kişilikten 6 kişilik odalara çok sayıda seçenek sunan yurtta ücretler 385 lira ile 700 lira arasında. Fiyatlara kahvaltı dahil.

Ankara Özel Yalçınkaya Kız Öğrenci Yurdu: 1, 2, 4 ve 5 kişilik seçenekleri bulunan yurtta tek kişilik odalar aylık 850 lira iken 5 kişilik odalar 540 lira. Fiyatlara kahvaltı ve akşam yemeği de dahil.

Ankara Göksu Erkek Öğrenci Yurdu: 1, 2, 4 ve 6 kişilik odalar için fiyatlar aylık 400 ila 800 lira arasında değişiyor. Fiyatlara kahvaltı ve akşam yemeği dahil iken, peşin ödemelerde yüzde 10 indirim var.

Ankara Baştüzel Erkek Öğrenci Yurdu: 1, 2 ve 4 kişilik odalarda fiyatlar aylık 500 liradan başlayıp 800 liraya kadar çıkıyor.

Öğrenciler internet üzerinden araştırma yaparlarken en çok 7 gün 24 sata olan hizmetleri tarıyorlar. Ailesinden uzakta yaşayan üniversite öğrencileri için sıcak su, güvenlik ve internet son derece önemli olabiliyor. Dolayısıyla öğrenciler bu hizmetlerin 7 gün 24 saat esasına göre verilmesini tercih ediyor. Bunun yanında Ankara erkek yurtları temizlik ve ütü hizmetlerinin yurda dâhil olmasını da talep edebiliyor. Yurtların iletişim adreslerine ulaşmak da mümkün. Yalnızca kız, yalnızca erkek ya da karma olarak hizmet veren yurtlar arasından en doğru tercihi yapmak için artık günlerce araştırmalar yapılabiliyor.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet tarihini ve misyonunu milletiyle özdeşleştirmiş, bütünleştirmiş bir üniversitedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, salt bir yönetim biçimini değiştirmenin çok ötesinde, çağdaş bilime, çağdaş demokratik değerlere ve kurumlara dayalı büyük bir toplumsal dönüşüm sistemi olduğu gibi; Ankara Üniversitesinin açılışı da, bilinen üniversite amaçlarının yanında, özel bir misyonun somutlaşmasını ifade eder. Ankara Üniversitesi, Atatürk ilke ve inkılâplarının dayanaklarını oluşturmak, bu ilke ve inkılâpları yurt geneline yaymak, kökleştirmek ve çağdaşlığın, bilimin ve aydınlığın ifadesi olan bu değerlerin yılmaz savunuculuğunu yapmak üzere, temeli bizzat yüce Atatürk tarafından atılmış bir üniversitedir.

Genç Cumhuriyetin yüksek öğretim alanındaki ilk ve çarpıcı icraatları; laik ve demokratik Cumhuriyetin yeni hukuk düzenini gerçekleştirecek hukukçuları yetiştirmek için 1925′te kurulan Hukuk Mektebini, Türk çiftçisine hizmet etmek üzere 1933′te öğretime başlayan Yüksek Ziraat Enstitüsünü, zengin Anadolu kültürünü araştırmak ve Türkiye’nin dünya ile dil ve kültür köprüsünü kurmak amacıyla 1935′te açılan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesini, 1859′dan beri Mektebi Mülkiye adıyla üst düzey kamu yöneticileri yetiştiren ve 1936′da Ankara’ya taşınan Atatürk’ün özel emir ve ilgileri ile kurulan Siyasal Bilgiler Okulunu açmak olmuştur. Bunlara, hazırlıkları Atatürk tarafından başlatılan ancak kuruluşu II. Dünya Savaşı nedeniyle 1940′ların başına kalan Tıp ve Fen Fakültelerini de eklemek gerekir.

Her biri Türkiye Cumhuriyetinin imarında önemli görevler üstlenen Hukuk, Dil ve Tarih-Coğrafya, Fen ve Tıp Fakülteleriyle 1946 yılında resmen kurulan Üniversitemizin gelişme kronolojisi şöyledir:

1948′de Yüksek Ziraat Enstitüsünün Ziraat ve Veteriner Fakülteleri, Üniversitemiz bünyesine alındı.
1949′da İlahiyat Fakültesi kuruldu.
1936’da kurulan Siyasal Bilgiler Okulu 1950′de Fakülte adını aldı.
1960′ta Eczacılık Fakültesi kuruldu.
1963′te kurulan Diş Hekimliği Yüksek okulu, 1977′de Diş Hekimliği Fakültesi adını aldı.
1965′te Eğitim Bilimleri Fakültesi kuruldu.
1965’te şimdiki adıyla İletişim Fakültesi olan Basın Yayın Yüksekokulu kuruldu.
2001 yılında Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi bünyesinden ayrılarak kuruldu.
1996 yılında eğitim-öğretime başlayan Sağlık Eğitim Fakültesi 2007 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi adını aldı.
1993 yılında eğitim-öğretime başlayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2013 yılında Spor Bilimleri Fakültesi adını aldı.
2014 yılında Uygulamalı Bilimler Fakültemiz kuruldu.
1996 yılında resmi olarak kurulan ama faaliyete geçmeyen Güzel Sanatlar Fakültemiz 2015 yılında Üniversitemizin 17. Fakültesi olarak aktif hale geldi.

TFF'nin başına Mesut Özil'mi geçiyor? Prof Dr. Naci Görür'den yeni uyarı: "Endişe verici, ciddi çalışılmalı" Hotmail ve Outlook Giriş Linki 2024 - Yeni Hesap Açma, Oturum Açma
Sonraki Haber