Ankara Tusaş saldırısında ölen şehitlerin ve yaralıların isimleri, kimlikleri

Ankara Tusaş saldırısında ölen şehitlerin ve yaralıların isimleri, kimlikleri belli oldu mu?

23 Ekim 2024 tarihinde Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, 4 vatandaşımız şehit oldu. Terör saldırısında 14 kişi yaralandı. Saldırıda iki terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Şehit ve Yaralıların İsimleri

Henüz şehit olanların ve yaralıların isimleri resmi kaynaklar tarafından açıklanmadı. Bu bilgilerin ilerleyen saatlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Tüm ülke olarak bu acı olayda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Olayın Detayları

Patlama, öğleden sonra saat 15:30 civarında meydana geldi. TUSAŞ'ın giriş kapısındaki patlama sonrasında silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personel sığınaklara yönlendirildi. Olay yerine hızla güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Erdoğan ve Resmi Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Putin Erdoğan’la görüşmesinde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak taziye dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "4 şehidimiz, 14 yaralımız var." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

- "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Bakan Yerlikaya, gelişmelerin kamuoyuna duyurulacağını ve resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bu hain terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ise, "Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici'nin hikayesi yürekleri sızlattı SMO PKK’yı katyuşa füzesi ve 82’lik havan ile vuruyor Avrupa ülkelerinden TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına kınama
Sonraki Haber