Ankara Tusaş saldırısında PKK izi mi?

Ankara Tusaş'ta Türk savunma sanayinin kalbine gerçekleştirilen bombalı eylemlerin arkasında PKK mı var?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde meydana gelen patlama ve silah sesleri, bir terör saldırısı olarak değerlendiriliyor. Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanlığı ve diğer resmi kaynaklar, olayla ilgili yeni detaylar paylaşıyor.

Saldırının arkasında PKK mı var? Olayın zamanlaması ve siyasi gelişmelerle olan bağlantısı manidar. Bahçeli'nin dün Öcalan hakkındaki açıklamalarından sonra Kandil bir anda pasifize olmuştu!

Öte yandan güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Şehitlerimiz var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı hakkında yaptığı açıklamada "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" dedi.

PKK'nın geçmiş canlı bomba saldırıları

PKK, Türkiye'de birçok canlı bomba saldırısı gerçekleştirdi. İşte bu saldırılardan bazıları:

  • 17 Şubat 2016, Ankara Merasim Sokak: PKK'nın düzenlediği bombalı araç saldırısında, askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Bu saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti ve 61 kişi yaralandı.
  • 13 Mart 2016, Ankara Güvenpark: Kızılay Meydanı'ndaki otobüs duraklarına yönelik bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 36 kişi yaşamını yitirdi ve 125 kişi yaralandı.
  • 27 Nisan 2016, Bursa Ulu Cami: PKK'nın düzenlediği canlı bomba saldırısında 13 kişi yaralandı..
  • 7 Haziran 2016, İstanbul Vezneciler: Çevik kuvvet otobüsüne bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 12 kişi öldü ve 36 kişi yaralandı.
Devlet Bahçeli: Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak Çatal yutan genç kız bilimsel makaleye konu olacak... Kazan'da Erdopan Putin Zirvesi! İşte detaylar...
Sonraki Haber