Ankara’da Kudüs hareketliliği...

ABD Başkanı Donald Trump, tüm dünyayı ayap kaldıran kararından artan tepkilere rağmen geri adım atmadı.

Beyaz Saray'da kabinesini bilgilendirdikten sonra resmi açıklama yapan Trump, Kudüs konusundaki tartışmalı kararını resmen açıkladı.

Kudüs'ün İsrail’in başkenti olduğunu söyleyen Amerikan Başkanı, "ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması’’ talimatını da verdi. Trump konuşmasında Başkan Yardımcısı Mike Pence’i de konu ile ilgili Ortadoğu’ya göndereceğini açıkladı. Kaynaklara göre; konu kesinlik kazanmasa da ihtimal dahilinde.

ANKARA'YA DA GELECEK

Pence’in, bu konuya en başından beri Kudüs Davası olarak bakan ve en net karşı tepkiyle İslam dünyasının başını çeken Ankara’ya da gelmesi bekleniyor.

TÜRKİYE'NİN POZİSYONU KRİTİK

Diplomatik kaynaklara göre, Türkiye’nin pozisyonu ABD için çok kritik. Bu çerçevede Türkiye, Trump’ın bu açıklamasının ardından oldukça sert bir açıklamaya daha hazırlanıyor. Trump’ın çıkışı sonrası ayrıca, Ankara’da, İsrail ile ilişkilerin geleceği konusunda nasıl bir yol izleneceği konusunda da detaylı bir çalışma yapıldığı kulislerde seslendiriliyor. / SuperHaber

Bakanlık "evlilik kredisi" için özel internet sitesi oluşturdu Bu nasıl vicdansızlık! Zihinsel engelli çobana akılalmaz işkence Narin cinayetinde doğum kontrol hapı detayı
Sonraki Haber