Anneler Günü'nde evde yapılabilecek hediyeler! Anneler Günü için evde ne yapılabilir?
Anneler Günü'nde evde yapılacak hediyeler! Her yıl Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü'nün bu yıl hangi güne denk geldiği, ne zaman kutlanacağı birçok kişi tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Anneler Günü'ne özel hazırlıklar yapacak olan birçok kişi evde yapılabilecek hediyelerin neler olduğunu merakla arama motorlarından araştırmaya başladı. İşte, Anneler Günü'nde evde yapılacak hediyeler! Anneler Günü için evde ne yapılabilir? Detaylar haberimizde...
Anneler Günü'nde evde yapılacak hediyeler! Ülkemizde her yıl kutlanan Anneler Günü'nün bu yıl hangi güne denk geldiği ve evde hangi hediyelerin hazırlanabileceği merakla arama motorlarından araştırılmaya devam ediliyor. Koronavirüs önlemleri sebebi ile vaktini evde geçirenler en iyi Anneler Günü hediye fikirlerini araştırmaya başladı. Evde hazırlanabilecek en güzel hediyeleri sizler için araştırdık. İşte, Anneler Günü'nde evde yapılabilecek hediyeler! Anneler Günü için evde ne yapılabilir? Detaylar haberimizde...
ANNELER GÜNÜ'NDE EVDE YAPILABİLECEK HEDİYELER!
Anneler günü için annenizin en sevdiği yemekleri yaparak harika bir anıya sahip olabilirsiniz.
Annenize bir buket çiçek hediye edebilirsiniz..
Annenizin en sevdiği renkten ona bir atkı örebilirsiniz...
Anneniz için evde saksı süsleyebilirsiniz, saksınızı boyayabilirsiniz..
Annenize mektup yazabilir, onu bu şekilde mutlu edebilirsiniz..
ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?
Dünyanın çeşitli ülkelerinde Anneler Günü’nün farklı tarihlerde kutlanmasına karşın, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika’da Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazarında kutlanmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde Anneler Günü 10 Mayıs 2020 tarihinde kutlanacak.
ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ!
Tarihteki ilk anneler günü kutlamaları, antik Yunan’da, tanrıların anası Rhea onuruna düzenlenen bahar kutlamalarına dayandırılabilir. 1600’lerin İngiltere’sinde “Anneler Pazarı” kutlanırdı.
Hıristiyanlığın Avrupa’da yaygınlaşmasıyla kutlama biçim değiştirerek “Kilise Ana” kutlamasına dönüştü. Kendilerine hayat veren ve kötülüklerden koruyan gücün “Kilise Ana” olduğuna inanılırdı. Zamanla kilise festivali ile “Anneler Pazarı” kutlamaları karıştı ve insanlar, kiliseyle birlikte annelerine de şükranlarını sunar oldular.