Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e nasıl gidilir? Otobüs var mı?

Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistler havalimanından Kemer ilçesine nasıl gidileceğini merak ediyorlarlar. Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e otobüs olup olmadığını araştıran vatandaşlar, Kemer'e nasıl gideceklerini öğreniyorlar. Peki Antalya Havalimanı'ndan Kemere nasıl gidilir? Otobüs var mı?

Antalya Havalimanı'na inen tatilciler güzel kumsal ve plajları olan Kemer'e en kolay nasıl gidileceğini öğrenmeye çalışıyorlar. Yerli ve yabancı turistler Kemer'e otobüs ile nasıl seyehat edileceğini araştırıyorlar. Peki Antalya Havalimanı'ndan Kemere nasıl gidilir? Otobüs var mı?

ANTALYA HAVALİMANI’NDAN KEMER’E TAKSİ İLE NASIL GİDİLİR?

Antalya Havalimanı’ndan Kemer’e olan 61 kilometrelik mesafe 170 TL tutacaktır.

ANTALYA HAVALİMANI’NDAN KEMER’E OTOBÜS İLE NASIL GİDİLİR?

Antalya Havalimanı'nda hizmet veren Tramvayı kullanarak Otogara kadar gidebilirsiniz. Otogarda ise ilçe terminaline gidilerek Kemer'e giden otobüslere binebilirsiniz. Aynı zamanda Antalya’da yazın her 10 dakikada bir Kemer'e giden minibüsler bulunuyor.

ANTALYA HAVALİMANI’NDAN KEMER’E HAVAŞ İLE NASIL GİDİLİR?

İç Hatlar Terminali önünden 12 TL karşılığında bineceğiniz HAVAŞ otobüsleri sizi Sakarya Parkı, Otogar, Akdeniz Üniversitesi, Kemer Otobüs Durağı gibi noktalarda indirebilir.

ANTALYA HAVALİMANI’NDAN KEMER’E TRANSFER İLE NASIL GİDİLİR?

Transfer CLK firması Havalimanından Kemer'e, Kemer'den havalimanına uygun fiyat aralığında istediğiniz her saatte kalacağınız otelin kapısına kadar götürüp yine otelin kapısından alıp havalimanına getirerek yolculuklarınıza eşlik ediyor.

KEMER

Kemer, Akdeniz kıyısında, Antalya'ya 40 kilometre uzaklıkta olan bir ilçesidir. 1980'li yılların başına kadar küçük bir köy iken son 20 sene içinde açılan tesislerle Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Önce köy sonra kasaba olduktan sonra 13 Eylül 1991 yılında da ilçe statüsünü kazanmıştır.

Batı Toros Dağları'nın eteklerinde ve 52 kilometre kıyı şeridi boyunca uzanan Kemer ilçesi, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bugün Kemer'in bulunduğu yerde, 1910'lu yıllarda Eski Köy adı ile bilinen ve dağlardan gelen seller sonucu göl ve bataklıklardan oluşan bir yerleşim yeri vardı. Eski Köy halkı, kendilerini bu sellerden korumak için, dağların eteklerinde 23 kilometre uzunluğunda bir taş duvar ördüler. Sonraları, bu duvar nedeniyle köylerine Kemer diyeceklerdir.

Kemer in en eski tarihi MÖ 690 yılına dayanmaktadır. Phaselis antik kentinin kuruluşu bu tarihe dayanmaktadır.

1960'lı yıllara kadar karayolu olmadığı için, ulaşımı sadece deniz yolundan sağlanan Kemer, 1980 sonrasında uygulanan Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında yol ve diğer altyapı değerlerine kavuşarak hızla gelişmiş ve bugün Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden birine dönüşmüştür. Kemer ilçesi ile Kiriş, Tekirova, Çamyuva, Arslanbucak, Kuzdere, Beycik, Göynük, Beldibi, Çıralı gibi yerleşim yerleri, Antalya turizminden son derece önemli bir yer tutar.

Kemer'in başta gelen çekiciliklerinden birisi doğal güzelliğidir. Deniz, orman ve dağlar bir noktada birleşmektedir. Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği, deniz dalgalarının çam ağaçlarına kadar uzanması ve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak kullanılması oldukça cazip gelmektedir. Beldibi mevkiinden başlayarak Tekirova’ya kadar olan tüm kıyı tamamen doğal plajdır. Girintili çıkıntılı kıyılarında birçok koy ve küçük doğal limanlar bulunur. Kemer merkezinde bulunan plajlar Belediye plajı, yat limanı yanında bulunan Ayışığı Plajı'dır. Antik kentin hala ayakta durduğu ve millî park olan Phaselis plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girmek mümkündür. Konaklama tesislerinin havuz ve plajlarından da ücret karşılığı yararlanmak mümkündür. Kemer’den yakınında bulunan Olympos ve Phaselis antik kentlerine ulaşmak mümkündür. Son yıllarda Söğüt Cuması, Altınyaka, Dereköy gibi yüksek yerlere safari turları da oldukça ilgi çekmektedir.

Ayrıca yöredeki diğer çekiciliklerde mağaralardır. Bu mağaralar: Beldibi mağarası Antalya’nın 27 km güney batısında denizin kıyısındadır. Tarih öncesi kalıntılar da bulunmaktadır. Bir diğer görülmeye değer mağara ise Molla deliğidir. Kemer'in batısında yükselen Tahtalı Dağı’nın doğu yamacında yer alır. Bu mağaraya ancak Kemer–Kumluca karayolu üzerinde bulunan Aşağı Kuzdere veya Tekirova köylerinden yaya olarak ulaşmak mümkündür. Her iki mahalleden de 3–4 saat yürümek gerekir.

Kemer, 320 yat kapasiteli modern marinasıyla yat turizminde de önemli bir yer teşkil eder. Marina ve 52 km'lik sahil şeridi Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEK)'in belirlediği kriterleri sağlayarak Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Kemer bölgesi turistik dönem boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Phaselis Sanat Etkinlikleri, Kemer Off-Shore Yarışları, Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye ayağı (WRC Rally of Turkey), Kemer Karnavalı gibi değişik etkinlikler ve ünlü gece kulüpleriyle sezon boyunca bölgenin sosyal ve turistik hayatına büyük katkılarda bulunmaktadır.

İŞ TURKCELL Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan CHP Sözcüsü Yücel'e tepki Türkiye'nin en seksi 4. kadını olmuştu! Melis Sezen'den şok sözler...
Sonraki Haber