Antalya şehir merkezinden Düden Şelalesi'ne nasıl gidilir?

Antalya şehir merkezinden Düden Şelalesi'ne nasıl gidilir? Sorusu, Antalya'ya giden yerli ve yabancı turistlerin en çok merak ettiği soruların başında geliyor. Tatilciler şehir merkezinden Düden Şelalesi'ne gitmenin yollarını arıyor? Peki Antalya şehir merkezinden Düden Şelalesi'ne en kolay nasıl gidilir?

Tummuz ve Ağustos büyük bir turist yoğunluğu çeken Antalya'da, şehir merkezinden Düden Şelalesi'ne nasıl gidilir? Sorusu turistler tarafından büyük bir merak konusu oldu. Yerli ve yabancı turistlerin Antalya şehir merkezinden Düden Şelalesi'ne nasıl gideceklerini bilmemeleri durumu daha da güçleştiriyor. Antalya şehir merkezinden Düden Şelalesi'ne en kolay nasıl gidebileceğinizi haberimizde detaylıca açıkladık.

ANTALYA ŞEHİR MERKEZİ'NDEN(KALEİÇİ) DÜDEN ŞELALESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Antalya şehir merkezinden 12,3 km uzaklıkta olan Düden Şelalesi'ne özel araç ile ulaşım yaklaşık 24 dakika sürmektedir. Düden Şelalesine toplu taşıma araçları ile ulaşmak için VC30, CV17, CV17A, VC30, VL62, VF66, VC69 numaralı Antalya Belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. 524 ve 524A numaralı belediye otobüsleri ile hem Düden Şelalesine hem de Kurşunlu şelalesine ulaşmak mümkündür.

DÜDEN ŞELALESİ - ANTALYA

Kepez İlçe sınırları içerisinde, Varsak Mahallesi’nde bulunmaktadır. Düden Şelalesi çeşitli kaynaklarda, İskender Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi olarak da geçmektedir. Aynı zamanda halk arasında Düdenbaşı Şelalesi diyenler de vardır. Eski Antalya-Burdur yolunun 28'inci kilometresinde Kırkgözler’in 30'ncu kilometresinde Pınarbaşı adında iki büyük karstik kaynak çıkmaktadır. Suyu bol bu iki nehir kısa bir akıştan sonra birleşerek Bıyıklı Düdeni içinde kaybolur. Bıyıklı Düdeni’nde kaybolan su 14 kilometre kadar yerin altında gittikten sonra Varsak Çöküntüsü'nün bir ucundan çıkar, çok kısa bir akıştan sonra çöküntünün öbür ucundan tekrar batar.

Varsak’ta kaybolan su iki kilometre kadar yeraltı akışından sonra Düdenbaşı’nda yeryüzüne çıkar. Yüzeyden hiç su akmadığı günlerde bile Düdenbaşı Şelalesi’nin altından saniyede en az 10 metreküp su yüzeye çıkar. Bu suyun maksimum debisi 94 metreküp, ortalaması ise saniyede 15-16 metreküptür. Düdenbaşı’nda yukarıdan şelale yaparak akan su Kepez hidroelektrik santralından gelen sudur. Düdenbaşı’ndan sonra koyunlar regülatöründe, iki ana kanala ayrılan Düden Çayı 9 kilometre sonra Antalya’nın doğusunda 40 metre yüksekliğindeki traverten bir eşikten şelale yaparak Akdeniz’e dökülür.

Düden Şelalesi Ziyaret Saatleri Yaz Dönemi: 08:00-19:00

Düden Şelalesi Ziyaret Saatleri Kış Dönemi: 08:00-18:00

Düden Şelalesi Tatil Günleri: Her gün ziyarete açıktır.

Nasıl Gidilir: Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

DEM Parti ile ortaklık CHP’ye pahalıya patladı mı? Mauro Icardi'den Wanda Nara'nın sevgilisi L-Gante'ye tepki Reytingler artmazsa dizi ekranlara veda edecek
Sonraki Haber