AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman?

AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün itibariyle başladı. Eğitim hayatına Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi üzerinden devam eden öğrenciler, kayıt yenileme tarihleri hakkında araştırma yapmaya başladı. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde de Açıköğretim Fakültesi'nde okumak isteyen kişiler, gereken kayıt yenileme işlemlerini yapmak için tarihleri merak ediyor. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman? AÖF kayıt yenileme harç ücreti ne kadar? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman? Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği AÖF kayıt işlemleri bugün itibariyle başladı. Eğitimi için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ni tercih eden öğrencilerin kayıt yenileme tarihleri hakkındaki araştırmaları devam ediyor. Bu yılki eğitim öğretim döneminde de Açıköğretim Fakültesi'nde okuma hakkı kazanan kişiler, gerekli kayıt yenileme işlemlerini yapmak için tarihleri araştırıyor. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman? AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman bitecek? İşte bütün bu soruların cevabını sizin için derledik...

AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ NE ZAMAN?

2018-2019 eğitim öğretim dönemi AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayıp 5 Ekim 2018 Cuma günü sona erecek.

AÖF kayıt yenileme işlemleri toplam 12 gün sürecek.

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin önce ders seçimi yapması, ardından kayıt ücretlerini bankaya ödemesi gerekiyor.

Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını yeniletemeyecek. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece seçtikleri dersleri değiştirebilecek.

Ödeme yapıldıktan sonra seçilen derslerde değişiklik gerçekleştirilemeyecek. Ders seçimi http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacak.

Kayıt yenileme işlemleri, ders seçiminin tamamlanması ve ücret ödenmesiyle tamamlanmış olacak.

AÖF HARÇ ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

İnternet başvurunuzu yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.

Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme

İnternet Bankacılığı ile Ödeme

ATM'den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

Mobil Bankacılık ile Ödeme

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

İnternet Başvuru Belgesi

Öğrenci Bilgi Formu

Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

Öğrenim Belgesi

Askerlik Durum Belgesi

ANADOLU YÖS Kapsamında Kayıt Yaptıracak Adaylar İçin Ek Belgeler

Pasaport/T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı/Mavi Kart Fotokopisi

Lise Diplomasının Onaylı Fotokopisi

Lise Diploması Denklik Belgesinin Onaylı Fotokopisi

Türkçe Yeterlik Belgesi

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TARİHÇESİ

 Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır. Bilim, kültür aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan kampüs 3'ü açık ve uzaktan öğretim veren 12 Fakülte 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu 6 Enstitü (4’ü yüksek lisans ve doktora düzeyi) ve 30 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır.

Anadolu Üniversitesi pek çok ilke imza atmış bir üniversitedir. Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 2 milyonun üzerindedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, farklı ülkelerde birçok kuruma örnek olmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmaya çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamlarında geleceğin en iyileri olarak hazırlamak üzere çalışmaktadır.

Anadolu Üniversitesinin güvenli ve çağdaş kampüslerinde bir öğrenci için gerekli olan hemen hemen her olanak bulunmaktadır. 315.00’den fazla basılı kaynağın yanı sıra birçok e-kaynağa da ulaşmanın mümkün olduğu merkez kütüphane, tatil günleri dâhil her gün öğrencilere 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca kütüphane bölgesinde gece 12:00-01:00 saatleri arasında sıcak çorba/çay/kahve ücretsiz olarak öğrencilere ikram edilmektedir. 12.330 m2 alana yayılmış olan merkez kütüphanede, öğrenciler kendi çalışma biçimlerine uygun ortamlarda çalışabilmektedir. Öğrenciler, kampüste bulunan sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilmektedir. Aynı zamanda öğrenciler sanatçılarla yapılan söyleşilere ve etkinliklere katılabilme, kampüste bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir. Üniversite tarafından öğrenciler için günde üç öğün (sabah kahvaltısı+öğlen+akşam) yemek servisi de sunulmaktadır.

Teknolojik ve bilimsel gelişmelerin izlenmesi, geleceğin şekillenmesinde etkin olacak bireyler yetiştirilmesi ve yaşam boyu öğrenmeye odaklanılarak tüm halkı eğitim sürecine dâhil etme girişimleriyle övünç duyduğumuz Üniversitemiz dünyaya kucak açmaktadır.

Kuruluş Tarihi 6 Kasım 1958

Öğrenim Dili Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça

Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI

Üniversite Türü Devlet

Fakülte Sayısı 12 (3’ü Uzaktan Öğretim uyguluyor)

Devlet Konservatuarı Sayısı 1

Yüksekokul Sayısı 2

Meslek Yüksekokulu Sayısı 2

Enstitü Sayısı 6 Enstitü (4'ü Yüksek Lisans ve Doktora Düzeyi)

Araştırma Merkezi Sayısı 30

Öğretim Elemanı Sayısı 1505

İdari Personel Sayısı 1552

Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı (Lisans) 13.458

Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı (Önlisans) 978

Lisansüstü Öğrenci Sayısı (Yüksek Lisans ve Doktora) 4852

Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı (Toplam) 19.288

Açıköğretim Öğrenci Sayısı (Aktif) 814.895

Açıköğretim Öğrenci Sayısı (Pasif) 2.247.738

Açıköğretim Öğrenci Sayısı (Aktif-Pasif) 3.062.633

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayısı 3279

Ünlü grubun solisti hayatını kaybetti Bahçeli, İmamoğlu'nun talebini reddetti! Bakan Şimşek Çin'e gidiyor
Sonraki Haber