AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 AÖF güz dönemi sınav sonuçları sorgulama ekranı!

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde AÖF öğrencilerinin girdiği sınavın sonuçları merakla bekleniyor. Bu hafta içinde açıklanması umut edilen AÖF sınav sonuçlarının tam olarak ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. AÖF sınav sonuçları açıklandığı anda, öğrenci otomasyonuna giriş ve sınav sonucu sorgulama ekranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 AÖF güz dönemi sınav sonuçları açıklandı mı? Detaylar haberimizde!

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Yurt genelinde binlerce öğrencinin katılımıyla 12 Ocak - 13 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF sınavının sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. Öğrenciler AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor ve sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 AÖF güz dönemi sınav sonuçları açıklandı mı? Haberimizin içinde bulunan öğrenci otomasyonu giriş linkinden direkt olarak sınav sonucu sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz! İşte tüm detaylar...

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dönem sınavlarına giren öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. AÖF güz dönemi final sınavları 12 Ocak Cumartesi ve 13 Ocak Pazar günleri yapıldı. Şimdi gözler sonuç açıklamasında. AÖF güz dönemi final sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir açıklama bulunmuyor. Daha önceki sınavlara da bakıldığında AÖF sınav sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanacağı öngörülüyor.

AÖF ÖĞRENCİ OTOMASYONU ÜZERİNDEN SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren 15 gün sonra sistemde yayınlanıyor. Sınav sonuçlarını görüntülemek isteyen öğrenciler AÖF sistemine giriş yaparak sonuçlarını sorgulayabilirler. Sonuçların bu hafta içerisinde açıklanacağı öngörülüyor.

AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI

AÖF güz dönemi final soruları ve cevap anahtarı yayımlandı. Anadolu Üniversitesi AÖF sistemine kayıtlı olan öğrenciler, https://ekampus.anadolu.edu.tr/adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak sınav soruları ve cevap anahtarını görüntüleyebiliyor.

 AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Güz döneminin sona erişiyle birlikte bahar döneminin kayıt tarihleri ve nasıl yapılacağı araştırılmaya başlandı. Kayıtlar 11-22 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak.

AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenmektedir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge vardır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemlerine başvurulur.

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇTIR?

Anadolu Üniversitesi merkezî açık öğretim ve uzaktan öğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki dönemlik-kredili sisteme dayalı olarak yürütülen program ve bölümlerin ölçme ve değerlendirmesinde kullanılan “Bağıl Değerlendirme Sistemi” kaldırılarak yerine “Öğrenci Değerlendirme Sistemi” getirilmiştir.

 SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir. Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz. Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan, Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz. Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.

Pedro Malheiro son bölümde gelen galibiyetin önemine dikkat çekti! Uyku sorunu yaşıyorsanız dikkat! İşte uyku düzenleyen 5 harika bitki! Volkan Demirel'den Şenol Güneş çıkışı: Sen terbiyesizsin!
Sonraki Haber